Szakmai nap a közművelődésért

2019. november 29. 09:05 | D. Nagy Bence

Az idei évben már másodszor adott otthont a Csabagyöngye Kulturális Központ a Békés Megyei Közművelődési Szakmai Napnak. A jelen levők több előadást is hallhattak a kultúraszervezés országos és megyei helyzetéről.

A Közös kincseinkért – „Mindig van új a nap alatt” címmel megrendezett programon megyei kulturális dolgozók vettek részt. Sipos Andrea, a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatóságának vezetője elmondta, a szakmai nap két fő téma, a kommunikáció és a közművelődési innováció körül forgott. A nap folyamán elhangzó előadások ezeket a témákat járták körül, majd a jelen levők csapatmunkák során dolgozták fel a kérdéseket.

Hajnal Edit, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettese kifejtette, az intézménynek a különböző kulturális innovációk képviselete mentén saját magának is folyamatosan meg kell újulnia. A közművelődés megszervezése összetett feladat, melyben civil- és szakmai szervezetek, önkormányzatok segédkeznek. A nagyobb kulturális intézményeknek nemcsak teret és helyet kell biztosítani ezeknek a szerveződéseknek, de együtt is kell működniük olyan programok megvalósításában, amik a későbbiekben kisebb településeken, más környezetben is életre hívhatók, fogalmazott az igazgatóhelyettes.

További programok »

Gyula

Dr. Kulcsár László: Méz-nagyhatalom vagyunk

„Okos legyél, gyógyszer helyett mézet egyél” – megnyitották a tizenkettedik Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivált, amely péntek délutántól egészen vasárnap délig várja az érdeklődőket Gyulán. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei elnöke hangsúlyozta, hogy minőségi a magyar méz, szemben az ázsiai termékekkel.
2019. december 6. 19:18
FEL