Szakmai díjra jelölték a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyt

2023. május 31. 18:54 | Csiffáry Zsuzsanna

Az egyik hazai turisztikai magazin szerkesztősége 2023-ban 13. alkalommal 10+1 kategóriában keresi az üzleti turizmus legjobbjait. A kiírás célja, hogy díjazzák a legkiválóbb szolgáltatókat. Idén a legjobb új piaci szereplőknél a szabadkígyósi Wenckheim-kastély is helyet kapott a jelöltek között.

A Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram fő célja az értékmegőrzés. A különböző épületek, mint például a szabadkígyósi Wenckheim-kastély helyreállítása mellett a szellemi rehabilitációt is hangsúlyosnak tartják a szervezetek képviselői. A kastély Ybl Miklós tervei alapján épült meg. 

Dr. Sztachó-Pekáry István, Kecskemét alpolgármestere is ellátogatott a az Ybl Miklós által tervezett létesítménybe. Mint mondta feleségével csaknem minden kasztélyt láttak Magyarországon és a határon túl is.  A „Vendégségben Wenckheiméknél” állandó kiállítás interaktív módon kalauzolja végig a látogatót a historizmus kora főúri és kastélyszemélyzeti életmódjának bemutatásán, annak hétköznapjain és ünnepein. Pap Mária, létesítmény vezető elmondta, hogy a kúriát idén szakmai díjra jelölték, ami nagy megtiszteltetés számukra. 

A historizáló, döntően német neoreneszánsz stílusú kastély az országban kora egyik legfényűzőbb és technikailag legkorszerűbb vidéki főnemesi rezidenciájának számított, hatalmas angolparkjával és káprázatos berendezésével. 

A díjakat június 14-én az ÖbölHáz Rendezvényközpontban adják át a nyertes szolgáltatóknak. 

További programok »

FEL