Szakfelszerelésekkel bővült a Békés megyei önkéntesek eszközállománya

15,5 millió forintot nyert több Békés megyei önkéntes tűzoltó egyesület és önkéntes mentőszervezet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán.

– A Dél-Békés Mentőcsoport folyamatosan fejlődő szervezeti egységünk. Nemrégiben egy aljazófűrésszel bővült a műszaki készletünk, most egy drón került a birtokunkba. Ennek a feladata elsősorban a műszaki mentéseken túlmenően, inkább a felderítési feladatokban lesz – mondta el Nagy Sándor, a Dél-Békés Mentőcsoport műszaki mentőcsoportjának vezetője.

A pályázatban több tanfolyami lehetőség is szerepelt, hogy a szakfelszereléseket használó életmentők helyesen tudják használni az eszközöket.

– Ezek a szakfelszerelések hiánypótló vagy az elhasználódott felszerelések pótlását szolgáló eszközök. Az önkéntes tűzoltóságok alapvető tevékenységét ellátó sugárcsövekről, tömlőkről, létrákról, fűrészekről és egyéb mentőfelszerelésekről van szó – fogalmazott Haskó György tűzoltó alezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott igazgató-helyettese.

A megbízott igazgató-helyettes hozzátette: az önkéntes mentőcsoportok is rengeteg felszerelést kaptak, ilyenek például a különböző kutatást elősegítő eszközök, drónok, viharálló sátrak és vágásbiztos védőruhák.

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,