Stahl Judit: sosem voltak nagy igényeim, a különleges élmények a fontosak

2024. április 12. 07:23 | Kovács Andrea

A Csabagyöngye Kulturális Központ BonZsúr – beszélgetés-sorozatának vendége ezúttal Stahl Judit. Az egykori televíziós műsorvezetővel és üzletasszonnyal a karrierjéről és életfilozófiájáról a rendezvény háziasszonya, dr. Pálfi-Rigó Krisztina beszélgetett.

Stahl Judit 1989 és1994 között a Magyar Televízió szerkesztő-riportere, 1997–2002 között a TV2 szerkesztő-műsorvezetője volt. 2003 és 2021 között vezette a Stahl konyhája című főzős magazinját, 2004 óta a Kulinária Kiadó tulajdonosa. 

A BonZsúr vendégét dr. Pálfi-Rigó Krisztina az életének a legfontosabb állomásiról, családjáról, a női szerepek közötti helytállás nehézsegeiről kérdezte.  

Az ismert televíziós a középiskolai tanulmányait az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumában végezte, biológia tagozaton.
– Nehéz iskola volt, komoly követelményékkel, feleannyian érettségiztünk le, mint amennyien kezdtünk. Érdekelt a molekurális biológia, a középiskola elvégzése után mégis a Színház és Filmművészeti Főiskola rendezői szakára felvételiztem. 1988-tól a Magyar Televízió kettes csatornáján voltam gyakornok, a televíziózás krémjétől tanultam a szakmát – fogalmazott. – A képernyős műfajra Kepes András tanított, nagyon kemény tanár volt, de azt mindig hangsúlyozta, ahhoz, hogy ezt a megfeszített szellemi munkában tartósan teljesíteni tudjak, nagyon kell a testmozgás és a lazítás. Egy ideig futottam, de a mai napig rendszeresen tornázom.

 

Fotók: Csabagyöngye Kulturális Központ

– Bárhol dolgoztam, az mindig megszűnt. Az  MTV-s gyakorlatom után 4 évig ingatlanoztam aztán 25 évesen az egyik kereskedelmi csatornánál kezdtem újra tévézni. Az első, szilveszteri élő bejelentkezésemnél annyira féltem, hogy remegett az arcbőröm. A Tények című hírműsort 27 évesen kezdtem vezetni, először Pacmann Péterrel, majd Pálfi Istvánnal, majd jött a Jó estét Magyarország is 5 évig. Mindig is érdekelt a gasztronómia, de a híradózással együtt nem csinálhattam, s bár jó fizetést kaptam, ám kreatív, folyamatosan ötletelő valakiként ez nyomasztott.  A Tények vezetése után saját főzőműsort kaptam, először otthon a saját konyhámban forgattunk, majd a lányom, Hanna születése után stúdiót béreltünk. Őt is a színház is vonzza, közös projektünk is van már: Flódni címmel egy gasztrorögtönzéses produkciót hoztunk létre amellyel szeptemberben Békéscsabán is ellátogatunk  sorolta Stahl Judit.

 

Fotók: Csabagyöngye Kulturális Központ

 

– Sosem gondoltam magamat sztárnak, én inkább dolgozni szerettem, luxus igényeim sem voltak, számomra a különleges èlmènyek sokkal fontosabbak. Ötvenhatévesen spanyolul tanulok és minél többet szeretnék utazni. Az fontos, hogy igyekezzünk jól élni, úgy ahogyan szeretnénk és ne akarjunk a sok női szerepben egyszerre megfelelni, legyünk elég jók körülbelül másfél szerepben, és akkor már elégedettek lehetünk – emelte ki Stahl Judit

A BonZsúr következő vendége május 30-án Kandász Andrea műsorvezető, producer lesz.

Galéria

További programok »

FEL