Negyven fölött is lehetünk boldogok - Kandász Andrea ad tanácsokat a BonZsúr-ban

2024. május 28. 11:04 | Kovács Andrea

A boldogsághoz misszió, nagyon nagy szorgalom, alázat, szeretet, játékos kedv és kitartás kell. És persze az, hogy legyen erőnk a mindennapokban a test, lélek és szellem ápolásához – állítja a közismert műsorvezető, médiaszakember, aki hamarosan Békéscsabán vendégeskedik.

Kandász Andreát annak apropóján faggatuk fő mondanivalójáról, hogy május 30-án, csütörtökön a BonZsúr – beszélgetés Nőkkel Nőknek sorozat vendége lesz a Csabagyöngye  Kulturális Központban.

– Az utazási műsorom, a Kandász Travel kapcsán nagyon sok időt töltöttem vidéken, nagyon szeretem ezt a környéket, de már nagyon rég jártam erre. Eredetileg én is vidéki lány vagyok, az ilyen környezet mindig feltölt energiával, más impulzusok érnek, ez az esemény nekem is egy ajándék lesz, úgyhogy nagy örömmel megyek Békéscsabára – kezdte a telefonbeszélgetést Kandász Andrea.

– Én már abban a korban vagyok, amikor akár két napot is végig tudnék beszélni magamról, a tapasztalataimról, a megélt sztorikról, emberi történetekről. Húszéves a szülőszoba című műsorom, erről nagyon sokat tudok beszélni és remélem, hogy a tapasztalataimmal segíteni is tudok majd az anyaság, szülés, a várandósság, a párkapcsolatok körüli megélések témakörökben, abban, hogy nőiségünk ezen eseményeit ne stresszként éljük meg, s hogy milyen technikák vannak erre. A koromból adódóan a másik kedvenc témám az, hogy negyven éves kor felett hogyan maradjunk boldogok.

 

forrás: Kandász Andrea Fb. oldala

Forrás: Kandász Andrea Facebook oldala


– Az a hitvallásom, hogy az istenek megtartják gyermeknek azokat, akiket szeretnek. Szeretnék a saját példámon keresztül is sokat segíteni abban, hogyan maradhatunk negyven fölött is fiatalok. Én például 150 éves koromig szeretnék élni, ehhez nap, mint nap rengeteget tanulok, mert a másik fontos dolog szerintem a fejlődés, illetve az, hogy folyamatosan legyenek újabb és újabb céljaink. Amikor pédául kirepülnek a gyerekek és szürkébbé válik a világ, hogyan lehet új motivációkat találni, én hogyan éltem meg a hormonváltozásokat, mit tettem. Hogyan lehet egy életvezetési programot összeállítani saját magadnak ahhoz, hogy  80 évesen is azt tudd mondani: fitt vagyok, jól táplálkozom, és a lelkem is rendben van. Ehhez milyen technikákat érdemes alkalmazni, vagy nekem mi vált be.

A műsorvezető szerint ha egy kicsit is tud segíteni bárkinek, aki a nézőtéren ül, akkor már boldog lesz, várja is a nézők kérdéseit, hiszen imád beszélgetni, nem fog köntörfalazni.

Kandász Andrea a Csabagyöngye Kulturális Központban május 30-án, 17.30 órakor kezdődő, BonZsúr – Nőknek Nőkkel beszélgetés-sorozat háziasszonyával, dr. Pálfi-Rigó Krisztina pszichológussal beszélget majd arról, milyen elvárásokkal és kihívásokkal kell megküzdenie egy nőnek a 21. században úgy, hogy közben boldogok maradjunk. 

Az eseményre még nyerhet jegyeket a behir.hu-val, ezen a linken keresztül!

További programok »

Kultúra

Könyvet írt az egykori csabai judoedző – portré a szerzőről

Kapáslövés címmel jelent meg a közelmúltban a debreceni születésű, békéscsabai érintettségű, ám évek óta Szentendrén élő Balogh Zoltán könyve. A korábban eredményes judózó, később sikeres edző Békéscsabán töltötte sorállományú szolgálatát: versenyzőként és edzőként is. Azt követően még két évet ráhúzott; és mint tréner csodálatos csabai cselgáncsosokat nevelt ki.
15:15
FEL