Görög Ibolya: Egyenes derék, megemelt fej – a tartása által válhat hölggyé a nő

2024. február 10. 12:20 | Kovács Andrea

„BonZsúr - beszélgetés Nőknek-Nőkkel” címmel új programsorozatot indított a Csabagyöngye Kulturális Központ. Az első est vendége Görög Ibolya protokollszakértő volt, akivel a rendezvény műsorvezető-háziasszonya dr. Pálfi-Rigó Krisztina pszichológus beszélgetett.

A Csabagyöngye Kulturális Központ Ificasinója megtelt nőkkel (akik közé egy szem férfi is keveredett), s mindenki ámulva hallgatta a neves protokollszakértővel folytatott beszélgetést. Görög Ibolya kedves, közvetlen szeretetteljes stílusban válaszolt a műsorvezető-háziasszony dr. Pálfi-Rigó Krisztina kérdéseire és mesélt életéről, szokásairól, szemléletmódjáról.

– Nem az a lényeg, hogy meddig élek, hanem, hogy minden nap megkeressem azokat az örömöket, amelyektől szebb és jobb lesz az életem. Igyekszem a mértékletességet tartani, nem eszem-iszom tele magam, viszont sokat gyalogolok – árulta el magáról Görög Ibolya. – Nagyon fontosnak tartom a pozitív életszemléletet, az embernek törődni kell azzal, hogy jól induljon a napja, észrevenni azt a pici dolgot, ami mosolyt csal az arcunkra. A mosoly alapvetően egy nagyon jó motiváló eszköz embertársaink felé, ha valakire rámosolyogsz és ő vissszamosolyog rád, már megérte felkelni. Bár elcsépeltnek tűnik, tényleg fejben dől el minden, fontos, hogy ne hagyjuk szétcsúszni az életünket, muszáj megtervezni a napunkat és ritmus szerint élni.

Sokan felteszik nekI azt a kérdést, hogyan tud egy nő a 21. század kihívásainak megfelelni, a különböző szerepeket összeegyeztetni és nőnek maradni. Véleménye szerint mindenkinek meg kell találnia azt a munkát, amire alkatilag alkalmas, amiben jól érzi magát és sikereket érhet el.

 


A protokollszakértő öltözködési és viselkedési tanácsokat is adott ahhoz, hogyan lehet egy nő sikeres.

– Egyenes derék, megemelt fej, a tartása által válhat egy szempillantás alatt hölggyé a nő, és ettől lehet elegáns. Természetesen nem tudunk minden szerepünkben hölgyként viselkedni, de nemcsak külsőleg, belső tartalmunban is törekedni kell rá. A nyelvtanilag helytelen vagy a csúnya beszéd például olyan, mint a szájszag – fogalmazott, hozzátéve, hogy egy bizonyos szint felett a társadalmi szerepünknek a külsőnkben is meg kell felelnie, mert csak így lehetünk hitelesek. 

A BonZsúr elnevésű beszélgetéssorozat műsorvezető-háziasszonya elmondta, hogy minden hónapban egy  csütörtökön ismert, közkedvelt hölgyeket szeretnénk meghívni és olyan női témákat szeretnénk feldolgozni, mint a társadalmi szerepvállalás, a női lét nehézségei, szépségei, az anyaság és a munkahelyi helyzetek nehézségei. Ahogyan a rendezvénysorozat címében is utalnak rá, nőknek és a nőkért szeretnének tenni, tanácsokat adni és abban szeretnék megerősíteni őket, hogy tudnak saját magukért tenni.


– Első vendégünknek azért is választottuk Görög Ibolya protokollszakértőt, mert régóta dolgozik a szakmában, az egész országban és külföldön is ismert a neve, sok helyre jár előadást tartani és még mindig nagyon vonzza az embereket a különleges személyisége, pozitív életszemlélete. Úgy gondolom, hogy valódi küldetés az övé, egyszerre nevel és tanít, mindezt játékosan, szeretettel és humorral. Ami valljuk be, a mai világban nem könnyű feladat – emelte ki dr. Pálfi-Rigó Krisztina pszichológus.

A beszélgetéssorozat ötletgazdája és kezdeményezője Szabóné Bogdán Adrienn, a Csabagyöngye Kulturális Központ kulturális szervezője volt.

Az alapötlet onnan jött, hogy a casinóteremből egy olyan társasági összejövetelekre is alkalmas, kávéházi jellegű helyet csináljunk, ahová szívesen jönnek az emberek, nyitott, lehet beszélgetni. A BonZsúr elnevezésű beszélgetéssorozatban ebben az évben tíz alkalmat tervezünk és igyekszünk olyan neveket Békéscsabára hozni, akik híresek, hitelesek, ritkán fordulnak meg nálunk, de mégis egy olyan színvonalat adnak ennek az egész rendezvénysorozatnak, hogy bárki szívesen hallgatja őket. A műsorvezető-háziasszony, dr. Pálfi-Rigó Krisztina pszichológus igyekszik körbe járni azt a kérdéskört, hogy miben rejlik a női erő, mitől lehetünk igazán hölgyek. Igyekszünk ezekre a kérdésekre vendégeink segítségével választ adni, és mindezt úgy építjük fel, hogy a közönség is kérdezhet  tájékoztatott Szabóné Bogdán Adrienn.

A BonZsúr következő vendége március 14-én Fejős Éva író lesz majd.

 

Galéria

További programok »

FEL