Sporttal és szórakozással támogatták a csabai fiatalságot

2020. június 27. 17:38 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A békéscsabai fiatalok javára szervezett jótékonysági sport- és családi napot a Patrióta Békéscsaba Egyesület szombaton. A szervezők a kispályás foci- és a csocsó-kupa nevezéseiből befolyt, valamit a támogatók felajánlásából beérkező teljes összeget a helyi diákönkormányzatnak ajánlották fel.

Kispályás foci- és csocsó-kupa zajlott délelőtt, majd négyszáz adag krumpliaprikást osztottak szét az érdeklődők között, végül elkezdődtek a szórakoztató programok is a Békési úton található sportlétesítményben. A Patrióta Sport és Családi Nap Fiataljainkért elnevezésű rendezvény a diákok és a családok szórakoztatását célozta meg úgy, hogy a sportolni vágyók a nevezési díjakkal a békéscsabai fiatalságot támogassák.

A karantén időszaka szülte az ötletet hiszen eléggé korlátozottak voltak a lehetőségek a megszorítások miatt. Most, hogy ezeken enyhítettek az egyesületnek lehetősége nyílt arra, hogy megszervezze az első jótékonysági családi és sportnapját. A rendezvény célja természetesen nem lehet más, mint az egyesület egyik fő célja: a békéscsabai fiatalok helyben tartása. Pontosan ezért szerveztük meg úgy az eseményt, hogy a bevételt teljes mértékben fel tudjuk ajánlani a Békéscsaba diákságát összefogó diákönkormányzatnak azért, hogy a helyi diákság számára saját rendezvényt, koncertet, vagy bármilyen eseményt meg tudjanak szervezni – mondta el a Patrióta Békéscsaba Egyesület elnöke.

 

 

Bodóczi István hozzátette: annal ellenére, hogy néhány hét alatt szervezték meg az eseményt, 13 csapat mérte össze tudását a kispályás Patrióta Foci Kupán, és mintegy ötvenen neveztek be a csocsó-kupára, amit a Viharsarki Csocsó Liga közreműködésével szerveztek meg. Mint mondta: békéscsabai vállalkozók is melléjük álltak és azonosulni tudtak az egyesület és a program céljaival, így egy támogatásnak köszönhetően 400 adag paprikáskrumplit is szét tudtak osztani a jelenlévők között.

Az eseményen képviseltette magát a Békéscsabai Diákönkörmányzat is, amely arcfestést és kézműves foglalkozást biztosított a legfiatalabbaknak. A DÖK elnöke úgy foglamazott: a családi nap lehetőséget biztosít arra, hogy az általános iskolás korosztállyal és a családokkal is felvegyék a kapcsolatot, hiszen a hétköznapokban jobbára a középiskolás társaikat érik el. 

– A Lézengő Ifjúság Kulturális Eseményére szeretnénk fordítani elsősorban a befolyt összeget. A eseménynek tavaly nagy sikere volt, idén más köntösben szerettük volna megszervezni, de a járvány miatt elmaradt, így azonban a következő tanévben még jobb lehet. Mindenképpen az érdekképviseletet tartjuk szem előtt és szeretnénk szorosabb kapcsolatot kiépíteni az általános és középiskolás DÖK-ökkel ez erre is egy jó alkalom lesz – mondta el Kovács Ákos, a Békéscsabai Diákönkormányzat elnöke.

A családi napon ingyenes ugrálóvárak, valamint különböző gyermekprogramok várták a látogatókat. Lehetett íjászkodni és a kíváncsi érdeklődők megnézhették a Jókai színház Disney mesék dalaiból összeállított zenés előadását is. Emellett a Fit Dance Center zenés, táncos műsora, valamint a Trófea utcai sportkutyások Agility és frizbi bemutatója is szórakoztatta a közönséget.

 

Galéria

 

További programok »

Kultúra

Híres csabaiak sírját látogatták meg az egyesület tagjai

A Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület szeretné bemutatni az érdeklődőknek a csabai köztemetőkben található híres csabaiak síremlékét. Az első esemény alkalmával a ligeti katolikus temetőt és az izraelita temetőt, valamint a zsinagógát látogatták meg az érdeklődők.
19:51
FEL