Sportnappal ünnepelte az Erkel Ferenc Gimnázium a legaktívabb iskola díjat

2021. június 8. 17:26 | Hidvégi Dávid

A tanév végén visszatért az élet az iskolákba, a diákok újra beülhettek az iskola padba, illetve olyan, korábban megszokott eseményeken is részt vehetnek, mint a sportnap. A Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégiumban ezúttal egy díjátadó kapcsán tartották meg a rendezvényt, amelyet eredetileg még az előző tanévben kapott volna meg az oktatási intézmény.

A koronavírus-járvány miatt a Magyar Diáksport Szövetség eddig nem adhatta át az Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégiumnak járó legaktívabb iskola díjat, amelynek odaítélésekor az intézmények létszámát, a versenyekre való nevezések számát, valamint az országos döntőkbe elért helyezések arányait veszik figyelembe. Az iskola ezúttal a 2019/20-as tanév eredményei alapján kapta meg ezt az elismerést, amelyet a pandémia miatt helyben vehetett át, nem pedig a budapesti Magyar Tudományos Akadémián.

Az oktatási intézmény az elismeréshez kapcsolódóan élményközpontú sportnapot szervezett, amelyen Zámori Ida igazgató vette át a díjat Vincze Józseftől, a Magyar Diáksport Szövetség dél-alföldi regionális irodavezetőjétől, aki kiemelete, hogy a diákolimpia nem csak egy versenyrendszer, hanem egy tehetséggondozó program, ezért díjazzák a legaktívabb iskolákat is.

 

 

– Ez a díj a diákjainké, a közösségünké és azzal, hogy itt vehetjük át, még különlegesebb számunkra. A célnál sokkal fontosabb az odavezető út. Fontos egymás segítése és támogatása, hiszen mindannyian jól tudjuk, hogy csak így juthatunk el a célig. Hogy miben rejlik a titok? Először is kell hozzá egy jó tanulói közösség, amelyszámára a sport – a testnevelés és az energiabefektetés mellett – a játékról és az örömről szól. Másodszor kihagyhatatlan főszereplők a testnevelő tanárok, akik motiválnak, valamint testet és lelket egyaránt edzenek. Akiknek lelkesedése és a sport iránti tisztelete példaértékű lehet mindannyiunk számára – fogalmazott az intézményvezető az ünnepi beszédében.

Gyula alpolgármestere köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a városvezetés kiemelt figyelmet szentel a sportnak, nem csak a kiváló sportolóik miatt, hanem a kiváló szakembereik miatt is, akik felkészítették a diákokat. Kónya István hozzátette: ezek az edzők, tanárok a saját gyermekeikként tekintenek a tanulóikra, akiknek a sikere ugyanolyan fontos, mint a családjuké.

– Mindig büszkeséggel töltötte el a városvezetést is, amikor látta, hogy milyen sportsikereket ért el az Erkel Ferenc Gimnázium diáksága csapatban vagy egyéniben. Ne felejtsük el, hogy ennek az iskolának van egy olyan kiváló tanulója Veres Laura személyében, aki nem is olyan régen gyulai szemmel is történelmi eseményen nyakába vehette az ezüst medált – mondta.

 

Galéria

További programok »

FEL