A legaktívabb iskolának járó díjat érdelemte ki az Erkel gimi

2020. február 7. 14:11 | Szilágyi Viktória

A Magyar Diáksport Szövetség a legaktívabb iskolának járó díjban részesítette az Erkel Ferenc Gimnáziumot a 2018/2019-es tanévben rendezett Diákolimpián elért sikereknek köszönhetően. Az intézmény a magyarországi középiskolák közül a harmadik legaktívabb iskola lett.

Zámori Ida, az iskola igazgatója elmondta, hogy a díjat a magyar kultúra napján vették át a Budapesten rendezett ünnepségen, amelyen az ötszörös olipiai bajnok tornász, Keleti Ágnes volt a díszvendég. 

– Azt gondolom, hogy a díj elsősorban a kollégák érdeme és az ide járó gyerekeké, akikre nagyon büszkék vagyunk. Köszönet jár a szülőknek is, akik mindent megtesznek a gyermekeikért, valamint azoknak a sportegyesületeknek, amelyek nap mint nap ott vannak az edzéseken a gyerekekkel, annak érdekében, hogy szép eredményeket tudjanak elérni a diákjaink – fogalmazott az intézményvezető. 

 

Kép: Ujházi György/ Behir.hu

 

Hajdu Zoltán testnevelő tanár kiemelte: a kollégákkal nagyon jó az együttműködésük. Az iskolában számos sportág népszerű: az atlétikától kezdve a labdajátékokon át az úszásig a gyerekek megtalálhatják a hozzájuk illő, nekik tetsző sporttevékenységet. Az előző tanévben a versenyeken elért sikerek tekintetében a legkiemelkedőbb területek az atlétikai, illetve az úszó számok voltak.

– Jelenleg négyen vagyunk a testnevelés munkaközösség tagjai. A díj nemcsak az iskolában folyó tetsnevelés óráknak, illetve szakköri tevékenységének köszönhető, hanem az általános iskolákban dolgozó pedagógusok, valamint az egyesületek és sportszervezetek munkájának is – hangsúlyozta. 

Mácsok Fruzsina és Mokán Dominika erkeles diákok kisgyermek koruk óta versenyszerűen úsznak. Mindennapjaikat meghatározza a versenyekre való felkészülés: reggelente és délután is edzésre járnak, így hetente tíz edzésen vesznek részt. 

 

Mácsok Fruzsina (b) és Mokán Dominka (j) úszók, középen edzőjük: Juhász Jácint

 

A lányok a 2019-es országos Úszás Diákolimpián második helyezést értek el a 4x50 méteres vegyesváltó tagjaiként, valamint Mácsok Fruzsina egyéni számban szintén a második helyezést szerezt meg a 100 méteres mellúszás kategóriájában. 

 

Forrás: Mácsok Fruzsina

 

 

 

További programok »

Gyula

Akadálymentesített kisbusz segíti a rászorulókat Gyulán

Kedden mutatták be azt az akadálymentesíttett mikrobuszt, amelyet a Slachta Margit Alapítvány segítségével vásárolt a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény a támogatószolgálat feladatainak ellátásához. Az új, korszerű gépjármű elsősorban a gyulai járásban lakó hátrányos helyzetű, vagy fogyatékossággal élő személyek szállításában nyújt segítséget.
2021. december 7. 15:10
FEL