Nagy László, Kemény Dénes és Király Gábor motiválja a diákokat Békéscsabán

2019. szeptember 13. 11:08 | Papp Ádám Sándor

Az elkövetkező egy hónapban három sportág neves képviselője érkezik Békéscsabára, hogy motivációs előadásokat tartson, valamint pályafutásáról és sikere titkairól beszéljen a békéscsabai sportszerető diákságnak – fogalmazott Bíró Csaba az önkormányzat közművelődési, ifjúsági, oktatási és sport bizottságának elnöke.

– Az elmúlt három évben óriási sikert aratott a gyerekek, az iskolák és a sportegyesületek körében a HISZEK Benned Sport Programban megvalósított „Sportolj együtt olimpikonokkal!” programsorozat Békéscsabán – hangoztatta Bíró Csaba, majd hozzátette: a nagy sikerre való tekintettel mindenképpen fontosnak és hasznosnak tartották a folytatást.

Bíró Csaba kezdeményezte a közművelődési, ifjúsági, oktatási és sportbizottság júniusi ülésén ismert sportolók, neves sportemberek meghívását a Viharsarokba. Az elnök ismertette: három közkedvelt sportág kiváló országos képviselőit sikerült meghívniuk, akik segíthetnek a fiataloknak abban, hogyan valósítsák meg álmaikat, hogyan alkalmazkodjanak bizonyos élethelyzetekhez, de a sport és a tanulmányok összeférhetőségéről is beszélnek. 

A „Sportcsillagok Békéscsabán” elnevezésű programban elsőként Nagy László, minden idők egyik legkiválóbb magyar kézilabdázója – 209-szeres magyar válogatott, 6-szoros magyar bajnok aranyérmes és Bajnokok Ligája győztes – érkezik a megyeszékhelyre, aki szeptember 17-én (kedden) a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium aulájában tart előadást 15 órától a diákoknak, illetve a kézilabda szerelmeseinek.

Október első napjaiban (az időpont még nem tisztázott) a magyar vízilabda-válogatott sikeredzője, dr. Kemény Dénes látogat Békéscsabára. A korábbi szövetségi kapitány három alkalommal nyert olimpiai címet a magyar férfi vízilabda-válogatottal és két alkalommal Európa-bajnoki aranyérmet.

Október 14-én és 15-én a magyar válogatott mezét 108 alkalommal magára húzó hálóőr, Király Gábor érkezik hozzánk. A mackónadrágos kapus október 14-én a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia növendékeinek vezényel le kapusedzést, valamint osztja meg titkait az ifjú labdarúgóknak.

A hálóőr október 15-én Békéscsaba egyik oktatási intézményébe látogat, ahol pályafutásáról tart előadást. Király Gábor válogatott tapasztalatairól (nála többször senki sem húzta magára a címeres mezt eddig) beszél, valamint európai élményeiről tart előadást. A kapus megjárta Európa top ligáit, többek között a német Bundesligában és az angol Premier League-ben is a világ legjobb csatáraval kellett farkasszemet néznie.

 

További programok »

FEL