Kihagyhatatlan ziccer Nagy Lászlóval

2019. szeptember 17. 20:14 | Sipos Gábor

Az egykori Barcelona és a Veszprém kézilabdacsapat csapatkapitánya és a Magyar Kézilabda Szövetség jelenlegi alelnöke Békéscsabán, a Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban járt. A világsztár sportoló, a „Sportcsillagok Békéscsabán” elnevezésű programban kapott meghívást.

Közel 200 gyermek köszöntötte nagy tapssal Nagy László kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, egykori magyar válogatott kézilabdázót a Belvár aulájában. A sportoló az egy órás motivációs tréningnek is beillő előadásában beszámolt pályafutása nehézségeiről és örömeiről. Külön elmesélte a kézilabdázói karrierjének kezdetét, amely valójában profi kosaras édesapja után a kosárlabdánál kezdődött. Hat évig kosarazott, mikor 14 évesen egy testnevelés órán, kézilabdázás közben kiszúrták a Pick Szeged edzői és kérték menjen le edzésre hozzájuk. Hosszas unszolás után unta meg a kérlelést és ment el egy edzésre, majd ott ragadt. Jöttek a gyors nemzetközi sikerek, beszippantott a kézilabda – emelte ki Nagy László.

Az elmúlt években Békéscsaba pályázott a „Hiszek benned” programra, amely keretein belül például a belvárosi uszoda hétvégi nyitvatartását is finanszírozták. Úgyszintén ezen a pályázaton belül valósult meg a „Sportolj együtt olimpikonokkal” program, ezen keresztül lehetőség nyílt számos sztársportolót meghívására. A korábbi sikeres programokon felbuzdulva született meg a folytatás a „Sportcsillagok Békéscsabán”.

- Kinyitottuk a teret! Szeretnénk Békéscsaba fiataljainak, akár azoknak, akik utánpótlás-nevelésben vesznek részt, azok találkozhassanak olyan kiváló sportolókkal, ikonokkal, akik kiváló eredményeket értek el Magyarország színeiben – mondta Bíró Csaba, a közművelődési, ifjúsági, oktatási és sportbizottság elnöke.

 

Nagy László és Bíró Csaba

 

A sportoló az előadás után készséggel válaszolt a feltett kérdésekre, majd hősiesen viselte a rengeteg autogram kérést és szelfizett gyermekkel és szülővel egyaránt. Végül Bíró Csaba, egy nem titkoltan kolbász illatú papírtáskát is átnyújtott köszönetképpen a sportolónak.

További programok »

FEL