SOS testközelből: nevelőcsaládhoz költözött Harsányi Levente

2017. március 11. 15:30 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Két napra Orosházára kötözött Harsányi Levente. A Petőfi Rádió műsorvezetője az orosházi SOS gyermekfalu egyik nevelőszülői családjában saját bőrén tapasztalhatja meg, milyen egy hét gyermekes család élete.

Csütörtökön érkezett Harsányi Levente Orosházára, a Mák családhoz. A Petőfi Rádió műsorvezetője egy napot tölt el az SOS gyermekfalu egyik nevelőszülői családjával.

– Az emberekben még mindig van egy furcsa kép arról, hogy mi is lehet ez a gyerekfalu, hogy élnek itt a gyerekek, milyen gyerekek vannak itt, hogy élnek, hogy nevelkednek. Ezt szerettük volna egy picit megmutatni. Ezen keresztül talán jobban érthetővé válik, hogy hogyan is élnek ezek a gyerekek, akik egyébként ugyan olyanok, mint a hétköznapi gyerekek – semmiben sem különböznek – csak kicsit más a múltjuk, súlyosabb traumákat cipelnek – fogalmazott Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalu adománygyűjtési és kommunikációs igazgatója.

Orosházán Mák Lászlóné és férje látta vendégül a műsorvezetőt, akik hét gyermeket nevelnek: két sajátjuk mellett öt gyermeket fogadtak be.

– A gyerekek szeretik Leventét, reggel a rádióműsorban őt halljuk. Tudjuk, hogy nagy Barcelona rajongó. És mindemellett azért egy sztár a házban talán annyiban jobb, hogy jobban megismerjük, megismerik az SOS Gyermekfalut. – mondta el Mák Lászlóné, SOS nevelőszülő.

Erzsike lassan 20 éve dolgozik a gyermekfaluban, ez idő alatt 40 gyereknek segített elindulni az életben. Harsányi Levente gyakorló apaként gyorsan megtalálta a közös hangot a gyerekekkel. A tapasztalataira szükség is lesz ahhoz, hogy felvegye a ritmust a nagy családdal.

– Nagy örömmel jöttem. Ha ezzel tudok segíteni, hogy eljövünk és egy picit önmagamból is adok nekik, és ők is elmondják, megmutatják önmagukat és az életüket, akkor szerintem az ilyen közös örömmé válik. Ilyen helyzetben adni és ott lenni nagyon fontos – árulta el Harsányi Levente.

A műsorvezető két napon keresztül együtt feküdt és kelt a családdal, eközben pedig beszámolt a rádióhallgatóknak a tapasztalatairól, azért, hogy minél többen megismerjék az SOS Gyermekfalvak működését.

További programok »

FEL