Nyílt nap az orosházi SOS gyermekfaluban

2019. február 28. 08:38 | behir

Hogyan lehet szeretni másnak a gyerekét? Milyenek a nevelőszülők mindennapjai? Hogyan lehet segíteni a szülők nélkül élő gyerekeknek? Az orosházi SOS Gyermekfalu Program nyílt napján gyakorló nevelőszülőkkel és szakemberekkel beszélgethetnek az érdeklődők.

Minden gyerek számára a szülei jelentik a biztonságot, de vannak, akik valamilyen okból nem élhetnek velük. Az SOS Gyermekfalvak 400 gyermeknek nyújt biztonságos, szerető otthont nevelőszülői családokban.

A nevelőszülő olyan gyermekekről gondoskodik, akiket kiemeltek a vér szerinti családjukból, emiatt gyermekvédelmi gondoskodásba kerültek. Ennek oka lehet a gyermek súlyos elhanyagolása, bántalmazása vagy a szülők halála. A gyerekek az SOS-ben nevelőszülőnél, családban nőhetnek fel, nevelőszülő, pszichológus, fejlesztőpedagógus és a különböző szakemberek együtt dolgoznak azon, hogy fa gyerekek eldolgozzák a hozott traumákat és behozhassák lemaradásaikat.

Bárki lehet nevelőszülő, aki kedvet érez ahhoz, hogy gyerekekkel foglalkozzon hivatásszerűen, és betöltötte a 24. életévét. Lehet nő, férfi, egyedülálló vagy házas, lehet mellette munkája, vagy vállalhatja akár főállásban is. A nevelőszülő maga dönti el, hogy hány gyereket vállal, lehet az 1, vagy akár 5 gyermek.

Az SOS Gyermekfalvak jelenleg is nevelőszülőket keres, akik Orosházán, vagy annak 60 kilométeres körzetében, saját ingatlanukban fogadnák a gyermekeket, ezért nyílt napján betekintést enged az érdeklődőknek a nevelőszülők mindennapjaiba.

 

További programok »

FEL