Sonka, kolbász és tojás az asztalon

2016. március 28. 15:24 | behir.hu

Húsvétkor a hagyományoknak megfelelően sonka, kolbász és főtt tojás kerül az asztalra. Azonban nem mindenki tölti otthon az ünnepeket, egyre népszerűbb, hogy a családok éttermekben ebédelnek, ahol szintén találkozhatnak a klasszikus finomságokkal.

A Panoráma étterem konyháján Csete Erzsébet szakácsa állította össze a húsvéti tálat, így az ünnepnek megfelelően kolbász, tojás és torma is került az asztalra. Akik nem otthon várták a locsolókat és nem a konyhában tüsténkedtek, azok is találkozhattak ezekkel az ételekkel. A Pósteleki Mókus Csárdában szintén sok vendéget vártak, az asztalok felét már előre lefoglalták. Az étteremben nemcsak húsvéthétfőre, hanem az ünnep korábbi napjaira is készültek. A kínálat itt is elég színes volt, hiszen a csirkemájjal töltött karaj és szűzpecsenye mellett a húsvéti sonkára, illetve kolbászra is voksolhattak a vendégek.

- Egy társaságban nagyon megoszlik az ilyen ételek iránti igény. Ezt szeretnénk azzal pótolni, hogy az összes választékunk, ami az étlapon található, húsvétkor is a rendelkezésükre áll. Ráadásul megtűzdeltük azokkal az ételekkel, amelyek jellegzetes húsvéti ételek itt Békéscsabán, Békés megyében – emelte ki Vozár Márton, a Pósteleki Szabaidőpark igazgatója.

Az ünnepen a jó idő és a természet többeket vonzott Póstelekre, sokan választották a csárdát is.

- A család már nem tartja a hagyományokat és úgy döntöttünk, hogy kirándulunk egyet Pósteleken és ha már itt vagyunk, akkor már betértünk a csárdába és itt ebédeltünk – árulta el Samu Ferencné.

A házigazdák a gyerekekre is gondoltak, akik színes tojást kereshettek az étterem előtti füves területen, amiért csokinyuszit kaphattak ajándékba.

FEL