Simonka György: védjük meg az országot

2016. július 26. 10:58 | Fekete Kata

A veszély fenyeget, a népszavazás indokolt, nagyobb szükség van rá, mint valaha. Az elmúlt napok, hetek, hónapok eseményei megmutatták: a migráció és a terrorveszély növekedése között egyértelmű összefüggés van. Arra kérek minden jóérzésű Békés megyei, dél-békési állampolgárt: mondjunk nemet a kötelező betelepítési kvótára – mondta Simonka György országgyűlési képviselő.

Hozzátette: az október 2-ára kiírt népszavazáson Európában elsőként a magyar állampolgárok mondhatják el véleményüket Brüsszel bevándorlás-politikájáról. Valamennyi bevándorlással kapcsolatos hatáskört el akarnak venni a tagállamoktól, és Brüsszel maga akarja elosztani a migránsokat az országok között. Csak egy év adatait nézve, több mint 1,5 millió illegális bevándorló érkezett Európába, 400 ezren Magyarországon keresztül jöttek a kontinensre, ráadásul az utánpótlás végtelen.

Simonka György szerint a népszavazás  a legjobb eszköz Brüsszel elhibázott menekülpolitikája ellen. Az október 2-i referendumon nemet mondhatunk a kényszerbetelepítésre. A referendum kérdése így szól: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

– Legyünk ott október 2-án, mondjunk nemet a kötelező betelepítési kvótára. Arra kérek minden jóérzésű magyar állampolgárt, ne üljön fel az ellenzéki propagandának, és emelje fel szavát az Európai Bizottság javaslata ellen. Ne feledjük, nagy veszély fenyeget, elsődleges feladat a polgáraink megvédése. Az elmúlt hónapokban sajnos bebizonyosodott, összefüggés van a terrorizmus és az illegális bevándorlás között. Az elmúlt egy évben, az isztambuli merényletet is beleszámítva, több mint 300 ember halt meg terrorcselekmények miatt Európában. A migránsok egyre több erőszakos cselekményt követnek el, több magyarországi táborban is atrocitás történt – írta Simonka György.

A kormány mindent megtesz, hogy megvédje az országot a bevándorlóktól. A kérdés nem másról, mint Magyarország szuverenitásáról szól. Csak a magyarok dönthetik el, hogy kit fogadnak be, kivel szeretnénk együtt élni - véli az országgyűlési képviselő.

FEL