Mezőkovácsháza nem kér a Soros-irodákból

2018. január 30. 17:02 | behir

Mezőkovácsháza képviselő-testülete január 25-i ülésén határozatban utasította el, hogy a településen bevándorlást szervező iroda vagy migránstábor működjön. A kovácsházi egyeztetésen a térség országgyűlési képviselője, Simonka György kiemelte, a legfőbb cél, hogy megőrizzék Magyarország, azon belül Dél-Békés biztonságát, az ott élők nyugalmát és jövőjét.

A kovácsházi képviselő-testület egyhangú döntéssel tiltakozik az ellen, hogy „a legújabb hírek szerint Soros György az általa korábban megjelentetett terv végrehajtása érdekében bevándorlást-szervező irodákat akar nyitni a magyar városokban.” Határozatukban úgy fogalmaznak, ez a terv valamennyi magyar településre, így Mezőkovácsházára is rendkívül veszélyes, hiszen veszélybe kerülne a mindennapok biztonsága.

Az egyeztetésen Simonka György megerősítette, kiállnak a dél-békési településekért, egyben emlékeztetett, „a magyar ellenzékre nem lehet számítani a települések megvédésében.

– Ma minket azok a jobbikos és MSZP-s politikusok bírálnak e tekintetben, akik nem támogatták a betelepítést megakadályozó alkotmánymódosítást és mindig is támogatták a brüsszeli bevándorláspolitikát és a kötelező kvóta rendszerét – hangsúlyozta Dél-Békés országgyűlési képviselője, hozzátéve, amíg Fidesz-KDNP-kormány lesz, Magyarország nem hajt végre semmilyen kvótát, és nem lesz bevándorló ország.

 

További programok »

FEL