Silent book, avagy képkönyv: A mű, amelyet közösen írhatunk meg

2024. április 15. 13:52 | Fajó Attila

Végtelen történeteink címmel újabb innovatív kiállítás nyílt a Békés Megyei Könyvtárban. A silent book, azaz képkönyv műfaját népszerűsítő tárlatot az egri Bródy Sándor Könyvtár munkatársai hozták el Békéscsabára.

100 darab silent bookot, azaz képkönyvet állítottak ki a Békés Megyei Könyvtárban hétfőn délelőtt. Juhász Zoltán igazgató úgy nyilatkozott, hogy az intézmény igyekszik mindig megújulni és szolgáltatásában olyan változatos programokat felvonultatni, amelyek megragadják az olvasók és a leendő olvasók figyelmét is. Ilyen program volt az év elején lezajlott Könyvet a könyvtárba! kiállítás, vagy az interaktív hangszerek tárlata Székelyudvarhelyről

– Az egri Bródy Sándor Könyvtár úttörőként foglalkozik a silent book műfajával, mely Nyugat-Európában igen nagy népszerűségnek örvend. A '70-es évek Amerikájából induló képkönyek, más tükörfordításban a néma könyvek csak illusztrációkat tartalmaznak, amelyek láttán a fantáziánk és kreativitásunk segtségével mi magunk írjuk meg a történetet és úgy kerekíthetjük azt, ahogyan akarjuk – mondta el Pauer Erika, az egri bibliotéka gyermekkönyvtár csoportjának vezetője. 

A kiállítás ünnepélyes megnyitását követően – amelyen Tőzsér Istvánné Egerből érkezett könyvtárigazgató köszöntötte a megjelenteket – a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium diákjai külön foglalkozás segítségével, a Bródy Sándor Könyvtár munkatársainak vezetésével vehettek részt a silent bookot bemutató interaktív foglalkozáson. 

 

Galéria

További programok »

Kultúra

Az erődépítészet állt a határmenti múzeumi konferencia középpontjában

„A csabai kastély kutatása. Elődök és erődök – közös hullámhosszon” címmel rendezte meg a Munkácsy Mihály Múzeum a VII. Magyar-Román Határmenti Konferenciát, hétfőn. A tanácskozáson az egykori csabai kastély elhelyezkedésének meghatározása céljából végzett kutatások eredményeit is ismertették.
2024. május 27. 17:48
FEL