Sikeresen megmentették a 70 éves portás munkahelyét

2018. február 1. 15:07 | Papp Ádám Sándor

Pár nappal ezelőtt az egyik legnagyobb közösségi oldalon létrehoztak egy eseményt „Mentsük meg Józsi bácsit!” címmel, ahol aláírást gyűjtöttek egy békéscsabai, iskolai portás munkahelyének megmentése érdekében. Az eseményben olvasható volt, hogy a nyugdíjas portás január 31-ig rendelkezik munkaviszonnyal és februártól már nem dolgozhat tovább a Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban. Az incidens nagyon sok volt diák és tanár figyelmét felkeltette és közel hatszázan csatlakoztak az eseményhez. Február elsején azonban pont került az ügy végére.

„Kérjük aláírásával támogassa 17 éve gyermekeinket reggelente mosollyal, köszönésével fogadó, egy-két jó szóval biztató, vicces portás bácsinkat, Józsi bácsinkat. Holnaptól sajnos a tankerület nem tart igényt a munkájára. Sajnálatos, mivel minden gyermeket ismer, messziről kiemeli a nem oda járó diákot, ami manapság nagyon fontos, ezt mindannyian tudjuk” - ez volt olvasható a közösségi oldalon létrehozott eseményben. Mint kiderült, az aláírásgyűjtést azért indították el, mert úgy tűnt a portás nem folytathatja munkáját. Az esemény létrehozója szerint „Józsi bácsi” minden gyermeket ismer és messziről kiszúrja azokat, akik nem az iskola diákjai, így fontosnak tartják, hogy az állása megmaradjon. Rengeteg ember figyelmét felkeltették ezzel és nagyon sok volt diák, tanár és jelenlegi tanuló is csatlakozott az akcióhoz.

Komoróczky József nyugdíjasként megbízási jogviszonnyal dolgozott a Békéscsabai Intézményellátó Centrum kötelékében. Az intézmény tavaly december 31-ével megszűnt. Több dolgozó mellett őt is átvette a Békéscsabai Tankerületi Központ. Bánki András igazgató azt mondta: azok, akik akciót hirdettek a közösségi portálon Józsi bácsi megmentésére, nem tudták, hogy már dolgoznak a megoldáson. Kiemelte: nem az volt a cél, hogy megszüntessék a munkaviszonyát, hanem az, hogy a jogszabályoknak megfelelő módon foglalkoztassák a jövőben. Komoróczky József hozzátette: megoldódott a probléma, és mind a saját, mind a gyermekek, szüleik örömére továbbra is ő köszönheti a Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumba érkezőket.

„Megmentettük Józsi bácsit!”

Ennek eredményeképp február elsején újabb eseményt hoztak létre „Megmentettük Józsi bácsit!” címmel.

Úgy volt, hogy február elsejétől - tizenhét év után - a Belvárosi iskolában nem Komoróczky József köszönti a diákokat, azonban rendezték a közkedvelt portás helyzetét, aki 70 éves kora ellenére mind fizikailag, mind szellemileg fittnek érzi magát - olvasható az eseményben. Továbbá egy rövid beszélgetés is készült a népszerű portással, amelyet szintén megosztott az esemény létrehozója.

 

További programok »

FEL