Magyarország legjobb 100 gimnáziuma között a békéscsabai iskola

2020. október 23. 15:13 | behir

A HVG hetilap minden évben megjelenteti a 100 legjobb magyarországi középiskolát bemutató kiadványát, amelyben idén is szerepel egy békéscsabai intézmény.

Október 16-án jelent meg a HVG kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumáról, mely több kategória szerint rangsorolja a legjobb oktatási intézményeket. Idén (a 2018/19-es adatokat figyelembe véve) a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium a 91. helyen végzett, a továbbtanulási rangsorban az 59. helyen áll az iskola - adta hírül hivatalos oldalán a Belvár.

Herczeg Tamás az örömhír kapcsán látogatást tett csütörtökön az intézményben, ahol a tantestület tagjaival és dr. Malatyinszki Anita megbízott igazgatóval találkozott.

– Megállapodtunk egy közös faültetési programban, valamint beszélgettünk az intézményben folyó szakmai munkáról. A magas színvonalú feladatellátáshoz szükséges feltételek javításának lehetőségeiről pedig tárgyaltam a Békéscsabai Tankerületi Központ igazgatójával. Ennek eredményeiről hamarosan az iskola vezetését tájékoztatom – írja posztjában az országgyűlési képviselő.

Itthon

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület is segít a hátrányos helyzetű gyermekeknek

Ismét szárnyakat bontanak a Karácsonyi Angyalok, hiszen Bonnyai Sándor hatodik éve gyűjt adományokat a nehéz sorsú gyermekek számára. A „Karácsonyi angyalok” elnevezésű akció – a járvány miatt – idén a Békés megyében élő rászorulókat segíti elsősorban, de a szervező bízik abban, hogy a kárpátaljai nehéz sorsú gyermekeknek is tud juttatni az adományokból. A karácsony előtti akcióhoz idén is csatlakozott a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület.
18:35
FEL