Sikeres szezonnyító

2016. február 22. 10:49 | behir.hu

Az elmúlt hétvégén a tornászok számára is elkezdődött a 2016-os év versenyidőszaka. Az első megmérettetés az Azerbajdzsánban, Bakuban megrendezett Világkupa volt, ahol hazánkat Böczögő Dorina képviselte.

A Torna Club Békéscsaba versenyzője három szeren jutott fináléba. Talajon szerepelt a legjobban, melynek fináléjába harmadikként jutott be 13,350-es pontszámmal. Az aranyérmes brazil Flavia Lopes magabiztosan diadalmaskodotte. A svéd Emma Larsson és az azeri Marina Nekarova viszont csak egy tizeddel előzte meg Böczögő Dorinát.

Gerendán és ugrásban hatodik helyen kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé. Előbbin 13,200, utóbbin 13,425 egységet kapott a pontozóktól. A csabai versenyző az utóbbi időszakban többször bizonytalan volt a gerendán, most a 11,900 pont a hetedik helyet jelentette. Itt szintén a brazil Flavia Lopes diadalmaskodott. Böczögő ugrásban sem került dobogóra, huszonöt ezreddel elmaradva az osztrák Lisa Eckertől a negyedik helyen zárt. Ezen a szeren az üzbég Oksana Chusovitina győzedelmeskedett.
 

FEL