Seregi Zoltán: Sokféle műfajt viszünk színpadra, hiszen a nézőink is sokfélék

2022. május 6. 16:06 | Vári Bianka

Pénteken ismertette a Békéscsabai Jókai Színház új évadjának menetrendjét a teátrum igazgatója. Seregi Zoltán kiemelte, hogy a továbbiakban is a népszínházi jelleget kívánják megőrizni. A szeptembertől induló szezon beharangozójában a nagyszínpadi bemutatók mellett a stúdiószínház és a gyermekelőadások is napirendre kerültek, de szó volt a teátrum nyári előadásairól is.

Négy nagyszínpadi bemutatóval készül a Békéscsabai Jókai Színház az új évadra – ismertette Seregi Zoltán igazgató. A szeptembertől induló szezonban a komikus művek mellett egy krimi is látható lesz, az évad felépítésének a koncepciója azonban változatlan.

– Egyrészt a népszínházi koncepció jegyében dolgozunk, sokféle műfajt próbálunk színpadra vinni, hiszen a nézők is sokfélék. Száz kilométeres körzetben csak ez az egy színház van, tehát itt kell sokféle igényt kielégíteni – jegyezte meg. 

Bérletes előadás lesz a nagyszínpadon a Kollér Dezső – Horváth Jenő – Szenes Iván: A szabin nők elrablása; a Nikolaj Vasziljevics Gogol: A revizor; Federico Fellini – Kiss József: Országúton és Agatha Cristie: gyilkosság meghirdetve. Az új évadban két kamaraszínházi, egy vidámabb és egy komolyabb darabbal is készülnek a színház munkatársai, ez lesz Örkény István – Tóték; valamint Guillaume Mélanie – Nemlaha György: Lady Oscar című előadása.

 

fotó: Vári Bianka (behir.hu)

 

A gyermekszínházi bemutatókból is négy darabbal készül a társulat: a Hagymácska, a Hétalvó, a Tejkút, valamint a Tamási Áron emlékév jegyében az Ördögölő Józsiás lesz színpadon.

Ezen kívül lesznek bérleten kívüli, illetve stúdiószínházi előadások, valamint az előző évadból is több darab repertoáron marad. A szezonkezdés előtt azonban jön még a nyár, amikor több helyre elutazik a társulat egy-egy darabbal.

– Nagy megtiszteltetés, hogy Tamási Áron szülőföldjén, Farkaslakán adhatjuk elő a Vitéz lélek című előadásunkat június 4-én. Ahol a békéscsabai polgárok talán a leginkább találkozhatnak a színházzal, az július 9-én lesz a főtéren lesz, ahol a Made in Hungáriából adunk elő – erről már Köles István Junior, marketingvezető beszélt.

A társulat az elmúlt évek szokásához híven idén is játszik a Szarvasi Vízi Színházban, többek között a nagy népszerűségnek örvendő Monte Cristo Grófja, a Trianon, és az Énekes madár is látható lesz.

 

fotó: Vári Bianka (behir.hu)

További programok »

FEL