SCHERZO - Az ország első online musical fesztiválja

2020. április 25. 19:12 | Csiffáry Zsuzsanna

Egy hiánypótló műfajnak, a zenés amatőr színjátszásnak ad megmérettetési lehetőséget a Scherzo, amelynek évek óta felváltva biztosítják a helyszínt Békéscsabán és Pápán. Ezúttal azonban online jelentkezett a Scherzo Amatőr Musical Színpadok Fesztiválja Szóló Ének- és Duett Versenyefesztivál.

−Az amatőr országos musical találkozóra országos szinten odafigyel a szakma, még ebben a különleges online helyzetben is. Most online rendezzük meg a Sherzo-t , egy közösségi csoportban, elsősorban azok számára, akik részt vettek volna ezen a hétvégén a fesztiválon. A rendezvény népszerűségét igazolja, hogy már tegnap több száz résztvevője volt a csoportnak. Izgalmas produkciók neveztek be a versenyre, és nagyon várjuk a vasárnapi eredményeket − nyilatkozta Varga Nelli a Csabagyöngye Kulturális Központ kommunikációs vezetője. 

A fesztivál megnyitóját zenével, grafikusok által szerkesztett képekkel, mémekkel színesítették a Csabagyöngye Kulturális Központ munkatársai, akik most szinte folyamatosan dolgoznak.

 

 

Kerepeczki Nóra, kreatív ipari menedzser elmondta: több csoport úgy vesz részt a versenyen, hogy már meglévő zsűrizett előadásokat küldenek be, amit elismerő oklevéllel köszönnek meg.

− A fesztivál eredményességéhez többen is gratuláltak, mint például Kaposi László az országos drámaszövetség elnöke. Nagy Anikó Jászai Mari-díjas színművésznő pedig kifejezetten örül, hogy a mostanra kialakult helyzet ellenére megtartjuk az énekversenyt is. Az énekes résztvevők az otthoni videóikat beküldik, amit a művésznő a gépe előtt fog értékelni. A végső eredményhirdetést vasárnapra tervezik, arany, bronz és ezüst minősítések lesznek – tudtuk meg Kerepeczki Nórától. 

Az online kivitelezéshez Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője is sok sikert kívánt egy üzenetben, és külön megköszönte, hogy otthonról, videó segítségével történik ez a rendezvény.

Galéria

FEL