XXVI. Scherzo Fesztivál – tréningen készítették fel a versenyzőket a gálaműsorra

2021. szeptember 26. 16:00 | Gyemendi Réka

26. alkalommal rendezték meg a Scherzo Amatőr Musical Színpadok Fesztiválját Békéscsabán a Csabagyöngye Kulturális Központban. Az idei esemény eltért az eddigiektől: az igazi nagy fesztivál helyett most egy úgynevezett tréning extrán vettek részt a versenyzők.

– Az idei rendezvény más, mint az eddigiek: ez kvázi egy kivonat, egy tréning extra – fogalmazott Fazekas Lili kulturális szervező. Idén két csapat vett részt az eseményen: Békéscsabáról a Csabai Színistúdió mint házigazda 12 fővel, illetve Vácról a Parlando Színház társulata 16 fővel.

A szakmai zsűrit ezúttal is Kovács Gábor Dénes színészpedagógiai vezető, szakíró, rendező-tanár; Bakó Gábor Nívódíjas táncművész, koreográfus; és Nagy Anikó, Jászai Mari-díjas színművésznő alkotta. Ezen a rendezvényen is ugyanúgy, ahogy eddig, zsűrizték a produkciókat, azonban most együtt is dolgoznak a résztvevőkkel. 

 

Galéria

 

– A versenyzők a hétvégét megelőzően kaptak egy zenei tükröt, amit Kovács Gábor Dénes állított össze a 60-as 70-es évek dalaiból. Ezekből a dalokból választott mindkét csoport 6-6 dalt. A tréningen a dalokhoz készült koreográfia Bakó Gábor segítségével, Nagy Anikó korrepetítorral pedig begyakorolták, "színpadra vitték" a dalokat. Ezután Kovács Gábor Dénes rendezte meg a darabokat, amelyet a vasárnapi a gálaműsoron adtak elő a résztvevők – ismertette Fazekas Lili.

Ahogy a nagy Scherzo-n, itt is elismerték a legjobbakat. Díjat osztottak ki többek között a Legjobb táncos és -táncosnő valamint a Legjobb énekes és -énekesnő kategóriában. A legkisebbek közül került ki a Pindur Pandúr-díj nyertese. 

Cikkünk hamarosan a nyertesek névsorával bővül.

 

Képek: Balázs Levente / Csabagyöngye Kulturális Központ 

 

További programok »

FEL