Sátorveréssel hívta fel a figyelmet a Jobbik ifjúsági tagozata

2018. szeptember 5. 15:09 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Az irreálisan magas hazai albérletárakra hívta fel a figyelmet a Jobbik békéscsabai Ifjúsági Tagozatának elnöke szerdán. Skumáth Attila Békéscsabán, a Lencsési lakótelepen állított fel egy sátrat, amellyel azt szerette volna érzékeltetni, hogy a jelenlegi árak mellett egyre nehezebb a fiataloknak megfelelő és kifizethető lakhatást találni.

 

 

A politikus szerint amennyiben állami szinten növelnék az elérhető árú bérlemények számát, csökkenne a kereslet, ez pedig véleménye szerint a bérletidíjak csökkenéséhez vezetne. Emlékeztetett: a Jobbik Magyarország Mozgalom egy négy pontos programtervet készített azért, hogy az albérlet árak ne emelkedjenek tovább, ezt is ismertette a politikus szerdán.

 

A békéscsabai elnök szerint ez a kialakult helyzet alternatív megoldása. Fotó: F.R.

 

– A programban szerepel a kollégiumi férőhelyek bővítése a kollégiumok fejlesztésével együtt, illetve új épületek építésével. A második pont az üresen álló ingatlanok bevonása az ingatlanpiacra, míg a harmadik az önkormányzati bérlakások programjának fejlesztése. Emellett fontosnak tartjuk a szociális bérlakásprogram beindítását – hangsúlyozta Skumáth Attila.

FEL