Sarkadi köszönet a partnerek felé

2018. január 28. 18:09 | Zsíros András

Újévi fogadást tartottak pénteken Sarkadon a helyi vállalkozások és önkormányzati partnerek számára. Az eseményen a településről származó politikus, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, Csepreghy Nándor is részt vett.

Megtelt a művelődési központ nagyterme vendégekkel, köztük elsősorban a legnagyobb adófizető vállalkozások képviselőivel. A város polgármestere köszönetet mondott a befizetett adóforintokért, amelyet a költségvetés fontos részének nevezett. Mokán István elmondta, évente több mint 100 millió forinttal járulnak hozzá a város működéséhez, a költségvetési egyensúlyhoz, amelyben a helyi iparűzési adó 5 százalékot tesz ki.

A térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a települések fejlesztésére a választókerület több mint 10 milliárd forint pályázati keretösszeget kapott. Kovács József komoly lehetőségként értékelte a rendelkezésre álló forrást.

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a foglalkoztatottságról, a gazdasági növekedésről és a költségvetés egyensúlyáról beszélve úgy fogalmazott, az országnak nincs szüksége gazdasági értelemben vett gyámságra. Csepreghy Nándor szerint ma az Európai Uniónak ebben a térségében Magyarország az egyik legstabilabban növekvő gazdaság.

Hozzátette, hogy ez továbbra is így legyen, folytatni kell a párbeszédet a gazdaság szereplőivel. Szerinte erről is szólnak majd az áprilisi országgyűlési választások.

 

 

 

További programok »

FEL