Sajtódélutánt tartottak a civil szervezeteknek

2021. december 14. 17:30 | Vári Bianka

A Békés Megyei Civil Szolgáltató Központ idén hatodik alkalommal, egyben utoljára tartott sajtódélutánt. Az eseményen öt helyi szervezet számolhatott be tevékenységéről, az elért eredményekről, és kitűzött célokról.

Kedd délután a Békés Megyei Népművészeti Egyesület; a Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért; a Hatvanezer Fa Egyesület; a Játszótér Közhasznú Alapítvány; valamint a Zöld 14 Egyesület képviselői számolhattak be éves munkájukról azon a sajtódélutánon, amelyet az Egyensúly AE Egyesület szervezett.

– A mai sajtódélutánnak az apropója az, hogy az itt megjelent civil szervezetek bemutathatják az éves munkájukat, illetve jövőbeni terveiket. Ezt a sajtóeseményt ebben az évben kéthavonta rendeztük meg, tehát ez az idei évben az utolsó, hatodik – mondta el a program koordinátora, Kesjár Kitti.

Elsőként a cukorbeteg gyermeket segítő alapítvány elnöke szólalt fel, aki elmondta, hogy az ilyen rendezvények azért is jók, mert a különböző szervezetek sokat tanulhatnak egymástól. Kosznáné Dr. Pule Ilona úgy fogalmazott, a jó emberek mindig egymásra találnak. A Diaboló Alapítvány munkája kapcsán pedig azt emelte ki, hogy a tanácsadáson, lelki támogatáson túl kézzelfogható segítséget is nyújt a cukorbetegséggel élőknek.

– Ez a segítségnyújtás többféle formában valósult meg: táborok formájában, szimpózium formájában, illetve higiénés és ajándékcsomag eljuttatása módján. Számunkra továbbra is nagyon fontos az, hogy az alapítvány a békés megyében élő családokat támogassa, és a lehető legtöbb pályázati forrásból merítve tudjuk ezt a karitatív tevékenységet továbbra is folytatni – fogalmazott.

Az eseményen elhangzott, hogy a civil közösségeknek fontos szerepük van abban, hogy feladatokat vegyenek le az állam válláról, miközben a helyi kapcsolatokat is erősítik.

További programok »

Itthon

Búcsút vettek Sanyitól, az eső sem tartotta vissza a megemlékezőket

Sanyi, a kakas, Békéscsaba szimbóluma több éven keresztül élt a város egyik nevezetes terén. Néhány héttel ezelőtt súlyos sérüléseket szenvedett, amelyből nem épült fel. Sanyiról szerdán este gyertyagyújtással emlékeztek meg a Munkácsy téren, az emlékezőket a nagy eső sem tartotta vissza.
20:43
FEL