Idén először rendezett sajtódélutánt a Békés Megyei Civil Szolgáltató Központ

2022. január 13. 15:18 | Vincze Attila

Megtartotta idei első sajtódélutánját a Békés Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szerdán. Az eseményen többek között szó volt a szervezet jövőbeli terveiről, valamint arról, hogy a központ csatlakozott egy Európa jövőjéről szóló konferenciasorozathoz is.

A szerda délutáni rendezvényen részt vett az értelmi fogyatékossággal élőket segítő civil szervezet Békés megyei elnöke is. Schriffertné Lócskai Henriett elmondta, hogy mivel a járvány alatt egyre több ember szorult segítségre, így arra az elhatározásra jutottak, hogy egy pszichiátriai szenvedélybeteg ellátó nappali központot nyitnak Békéscsabán.

– Március hónapban tervezzük a nyitást az egyesület Bankó András utca 44. szám alatti telephelyén, ide majd várunk minden olyan egyesületi és azon kívüli tagot, akik úgy érzik, hogy egy kis segítségre, biztatásra, vagy egy kis mentális és szociális támogatásra szorulnak – fogalmazott.

Az eseményen elhangzott, hogy a Békés Megyei Civil Szolgáltató Központ csatlakozott a Konferencia Európa Jövőjéről online platformon zajló konferenciasorozathoz – erről a Zöld 14 Egyesület elnöke beszélt. Duray Balázs hangsúlyozta, hogy egy 11 workshopból álló programsorozatot indítanak, melynek célja a szemléletformálás és közös gondolkodás az Európai Unió jövőjéről olyan témákban, mint például a klímaváltozás, a környezetvédelem, vagy a civil közösségek.

A sajtódélutánon szó esett a szolgáltató központ év eleji programjairól is. Mint kiderült, februárban egy fotókiállítás, véradás, valamint egy civil fórum is várja majd az érdeklődőket.

– Február 9-én lesz egy civil fórum, amelyen részt vesz a Miniszterelnökségtől Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár úr, dr. Kecskés Péter főosztályvezető úr, akik előadást is fognak tartani a fórumon, illetve további résztvevők még dr. Furka Ágnes osztályvezető és dr. Kisida Tamás jogi referens – mondta a civil központ programkoordinátora.

Kesjár Kitti hozzátette, hogy idén is várják azokat, akik ingyenes civil jogi, informatikai, könyvelési vagy civil pályázati segítséget szeretnének igénybe venni.

További programok »

Itthon

Ha nevünket feledik... – Emlékséta a csabai botlatókövek nyomában

A Békéscsabai Zsidó Hitközség és a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület a Holokauszt 80 emlékév alkalmából emléksétát szervezett vasárnap délelőtt. A Békéscsabai botlatókövek nyomában címmel megtartott eseményen a holokauszt helyi áldozatainak emléke előtt adóztak a résztvevők.
2024. június 16. 16:00
FEL