Saját zászlót kapott a Szent István Napi Előzetes

2018. augusztus 18. 20:41 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Idén is megrendezték a Szent István Napi Előzetest Békéscsabán, a Lencsési-lakótelepen. A közösségi programot minden évben az augusztus 20-át megelőző szombaton tartják. A szervezők ebben az évben az államalapítás előtt két nappal, augusztus 18-án várták az érdeklődőket.

 

 

Az esemény hagyományosan a Csorvási Fúvószenekar és Mazsorett Csoport felvonulásával kezdődött, de idén először csikósok is csatlakoztak a menethez, amely a Lencsési úton haladt végig, és a Lencsési Közösségi Házhoz érkezett meg. A látványossághoz a helyi érdeklődők is csatlakoztak.

- Ennek a rendezvénynek a közösségformálás a célja immár 26 hatodik alkalommal. Azért hoztuk létre ezt az eseményt, hogy erősítse a lakótelepen élők összetartozását, a közösség érzését.  A Féja Géza tér a közösségi ház mellett erre ragyogó lehetőséget biztosít, ezért ezt próbáljuk 26 éve folyamatosan kihasználni. Színvonalas programokat szeretnénk minden évben összeállítani az érdeklődők számára - mondta el Takács Péter, a Lencsési Közösségi Ház intézményvezetője.

 

Huszonhatodik alkalommal rendezték meg a Szent István Napi Előzetest a Lencsési lakótelepen. Fotó: Barna Tamás

Huszonhatodik alkalommal rendezték meg a Szent István Napi Előzetest a Lencsési-lakótelepen. Fotó: Barna Tamás

 

A 26. Szent István Napi Előzetes egyik különlegessége az volt, hogy a rendezvény hivatalos zászlaját is felavatták szombat délután.

- Tavaly volt negyedszázados a rendezvényünk, és most úgy gondoltuk, hogy a rendezvénynek legyen zászlaja is. Reményeink szerint ettől kezdve nagyon sokáig, minden évben egy szalagot íratunk alá azokkal, akik közreműködnek, és fellépnek nálunk, majd ezt a szalagot  mindig rátesszük majd a zászlóra - emelte ki Takács Péter.

A szervezők ebben az évben is készültek például lovas- és csikós-bemutatóval, de a kézműves-foglalkozások sem maradhattak ki a repertoárból. A hagyományoknak megfelelően bemutatkozási lehetőséget biztosítottak a közösségi házban működő csoportoknak is. 

További programok »

FEL