Rózi, a javasférfi megtáncoltatta Micimackót a Molnárházban

2020. február 5. 09:51 | Such Tamás

Farsangi mulatságot tartottak kedd este a békéscsabai Molnárházban, a város (egyik) legrégebbi épületében. A „Ma itt mindent lehet!” ukázzal szállta meg jó két tucat vidám lélek a Harruckern utcai viskót.

Érkezésemkor már javában sírnak a vonók a Schäfer Trió – Bene Gábor bőgős, Rácz Gyula brácsás és Schäfer Szilveszter prímás – jóvoltából, és takarosan kacag a nép a kellőképpen kultúrolvasztott maszkos fejek felbukkanásával. (Megjelent Rózi, a javasférfi; Micimackó; Malacka; egy tengerészlyány és egy unicornis.)

 

Farsang a Molnárházban

Marcella kuci és Veresegyszarvú

 

Veresegyszarvú Krisztina programfelelős elmondása szerint nagy bajban lennének, ha ezt a téli ünnepkört egy művelődési házba szervezték volna. Hiszen ilyen intim, vert padlós, autentikus atmoszférát árasztó környezet, amely csak úgy pulzálja magából a szakrális erőket, már egyre kevesebb létezik az intézményesített világunkban.

A muzsikáréba olykor a szoba egyik-másik szegletéből a furulyájával be-bekapcsolódott a körösladányi Kádár Feri bácsi, aki bizony Ferkó fia miatt növesztett bozontot a felső állkapcsa felé; és (Pribojszki) Feri Vagyok Csabáról is, aki szintén fújta a furulyáját.

 

Galéria

 

Közben némileg késve Micimackó is megérkezett, ugyanis állítólag eltévedt a Meseház-Kotró-Molnárház bermuda-háromszögében – ugye ma itt mindent lehet. Aközben a kórus belekezdett a Megfogták a vén medvét-be.

Majdan az est egyik csúcspontja vette kezdetét: Rózi javasférfi, a kismaciját szorongató Micimackóval elindultak a beszerző körútra. (Állítólag a kismaci a CSOK-program része.)

 

Farsang a Molnárházban

 

Végül Géza bácsi elmondta az igazságost: – Változnak a korok, Fiam. Valamikor elég volt, ha hazakísértél egy kislányt, és nyomban kaptál egy csokkot… ma már legalább három gyereket kell ahhoz csinálni, hogy CSOK-ot kapjál.

 

További programok »

FEL