Rövidesen birtokba vehetik az árusok és a vásárlók Békéscsaba új vásárcsarnokát

2023. május 31. 11:00 | behir

Elkészült Békéscsabán a piactér – Szabó Dezső utca – Illésházi utca – Trefort utca által határolt térségi vásártér. A komplexum a város önkormányzatának beruházásában, a SWIETELSKY Magyarország Kft. kivitelezésében valósult meg a Modern Városok Program részeként.

A térségi vásártér projektje két ütemben valósult meg. Elsőként a háromszintes, 292 férőhelyes Szabó Dezső utcai parkolóház készült el 2022 elején, majd ezt követően 2022 februárjában indult meg a megközelítőleg 6100 négyzetméter alapterületű vásárcsarnok-épület és az 500 négyzetméter alapterületű pavilon épület kivitelezése.

A munka részét képezte az épületek környezetének rendezése, melynek során 12 000 négyzetmétert fedtek le térburkolattal, növényszigeteket alakítottak ki, ülőpadokat és kerékpártárolókat helyeztek el.

A komplexum a kistermelők, illetve az új üzletek számára kínál modern és kulturált megjelenésű épületet, úgy, hogy közben közösségi térként is funkcionál, ahol az eladók és a vásárlók, a fiatal és idősebb generáció tud kapcsolatot ápolni.

 

 

Mint arról a Magyar Építők oldalán beszámoltak, a kivitelezés során váratlan nehézségek is adódtak. Molnár Ferenc, a SWIETELSKY projektvezetője elmondta, hogy a bontási és feltárási munkálatok folyamán, a vártnál magasabb talajvízszint miatt, a tervek gyors felülvizsgálatára volt szükség, amelyben tervezők, a lebonyolító, a műszaki ellenőrök és a SWIETELSKY műszaki csatapata együttműködésének köszönhetően hatékonyan sikerült a feladatokat elvégezni. 

A műszaki átadás-átvételi eljárás 2023. április közepén indult meg, és 2023. május közepére zárult le.  A folyamattal egyidőben zajlott a használatbavételi engedélyezés, az engedélyt május közepén adták ki. 

Forrás: Magyar Építők

További programok »

FEL