Röplabda: Rekordbeállítás - negyeddöntős a BRSE a CEV Kupában

2019. január 24. 20:23 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba 3-1-re legyőzte a svájci Pfeffingen gárdáját, így kettős győzelemmel jutott be a CEV Kupa negyeddöntőjébe. A viharsarki klub 2017 után szerepelhet újra a második számú kupasorozat legjobb nyolc együttese között.

 

 

 

Női CEV-kupa nyolcaddöntő, 2. mérkőzés:

Swietelsky-Békéscsaba - Sm'Aesch Pfeffingen (svájci) 3:1 (18, -15, 17, 17)

Békéscsaba,  1300 néző. Vezette: Prozorov (moldáv), Ristovski (macedón)

Békéscsaba: Ivanovic 12, Bodnár, Perovic 26, Mlinar 3, S. Medic 12, Tálas 2. Csere: Molcsányi, Sebestyén (liberó), Bokan 8, Szpin, Fábián, Bodovics 4, Szedmák 1. Vezetőedző: Paul Bogdan.

Pfeffingen: Von Piekartz 3, Grozer 14, Schottroff 8, Ventura Ferreira 6, Chrtianska 3, Matter 10. Csere: Tupac (liberó), Zaugg 3, Maeder, Werfeli. Vezetőedző: Andreas Vollmer.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:5, 16:12, 21:16. II. játszma: 4:8, 9:16, 12:21. III. játszma: 8:1, 16:6, 21:13. IV. játszma: 8:5, 16:13, 21:17.

 

A csabai gárda 3-2-es győzelmet aratott a párharc első összecsapásán, Svájcban, így az már a találkozó előtt eldőlt, bármilyen arányú hazai siker továbbjutást eredményez. A házigazda legerősebb összeállításában kezdett, míg a vendégek két új igazolással erősítettek a decemberi derbihez képest.

Az első pontot Tálas Zsuzsanna rossz érintése után a vendégek szerezték, de gyorsan eszmélt a BRSE: jó blokkmunkával és Sofija Medic ászával már a házigazda állt jobban (7-5). Mindkét oldalon akadt hiba bőven, talán a tét is rányomta a bélyegét az első percekre. Medic újabb blokkja után azonban a vendégek mesterének, Andreas Vollmernek kellett időt kérnie (15-11). A Csaba nem fékezett, Lucija Mlinar hátsó soros bombájával már öt volt a különbség. Sőt, egy újabb svájci hiba után már másodszor hívta magához csapatát a Pfeffingen német edzője (19-13). Nem telt el pár pillanat, de BRSE is hibázott, így Paul Bogdan sem tétlenkedett, próbálta lenyugtatni játékosait (20-16). Hatottak is az edzői szavak, Nikoleta Perovic ütésével hat szettlabdához jutott a hazai egylet, majd Medic tett pontot a játszma végére (25-18).

 

Rossz csabai rajt után svájci egyenlítés

 

A második szettet Grózer Dóra pontja és Bodnár Dorottya hibája vezette fel, ráadásul Mlinar is rontott, így Paul Bogdan gyorsan az időkérést jelző gomb után nyúlt (0-4). Belelendült a Pfeffingen és okosan őrizte, majd növelte a szett elején megszerzett előnyt. A csabaiak közelmúltban kinevezett edzője nem várt sokáig, újra „T” betűt formált kezeivel, hogy megállítsa a rivális egyenlítésről szőtt terveit (4-10). A svájci gárda Ventura Ferreira és Grózer révén rendre megtalálta a rést a hazai védelemben, így Perovic ütései csak arra voltak elegendőek, hogy ne nőjön tovább a differencia (8-14). A hazai mester Bodnár helyére Bodovics Hannát küldte, próbálta frissíteni-forgatni a csapatát (12-18). Ezt követően jött egy Tálas-Fábián csere is, a Pfeffingen viszont magabiztosan menetelt és tíz szettlabdát harcolt ki magának. A másodiknál jött egy hazai nyitásrontás, ami keretbe foglalta ezt a felvonást, így egyenlítettek a svájciak (15-25).

 

A csabai lányok a második szettben még keresték, a folytatásban azonban meg is találták a továbbjutás kulcsát (Fotó: Milyó Pál)

 

Jobb start után újra csabai előny

 

A harmadik etapot Medic pontja nyitotta, majd a center mellé Perovic és Ivanovic is odaállt, így ezúttal jobb volt a kezdés. Ezt persze Vollmer mester nem nézete jó szemmel és időt is kért (5-1). Tanja Bokan nyitásai mögött menetelt a BRSE, jó alapot teremtve a szettgyőzelemhez. A svájciak nyolcpontos hátrányban újra a tanácskozás mellett döntöttek (9-1). Bodovics is maradt a pályán, ezt pedig egy szépen lehúzott labdával hálálta meg (12-3). Nem lassított a hazai csapat, a szett közepén először tíz fölé kúszott a különbség (17-6). A meccs egyik legérdekesebb labdamenetét is a Csaba nyerte, Tálas nyert meg egy párharcot a hálónál és helyezte a sarokba a labdát. Talán a nagy előny tudatában jött egy-két hazai hiba és zsinórban négy svájci pont. A kisebb hullámvölgyből Paul Bogdan időkéréssel próbálta kivezetni a csapatát (20-12). A svájci kezek is megremegtek a hirtelen jött zárkózási lehetőségtől, így a Pfeffingen sokkal közelebb nem tudott férkőzni ellenfeléhez. Ivanovic nyolc szettlabdához juttatta együttesét, a másodikat pedig Szedmák Réka értékesítette (25-17).

 

Mindig jött új lendület, megvan a továbbjutás

 

Az újabb térfélcserét követően már a továbbjutásért harcolt a BRSE, Perovic révén pedig jobban is állt jobban az első percek után (5-3). Bodovics is hozzátette a magáét, így maradt a csabai fór, de a Pfeffingen szívósan küzdött az életben maradásért (9-7). A vendégek edzőjének négypontos hátrányban kellett először időt kérnie, hiszen csapata innen már veszíthetett több játszmát (11-7). Gyorsan eszmélt is a svájci pontvadászat jelenlegi második helyezettje és kiegyenlített (12-12). Nem jött zavarba a hazai hölgykoszorú és zsinórban három egységgel válaszolt a rivális támadására. Nem volt más vendég esély, újra időt kért a Pfeffingen. A házigazda nem tudta leszakítani ellenfelét, Paul Bogdan magához hívta a csabai lányokat, miután egyre csökkent a differencia (18-17). Perovic két újabb bombával lendítette előre az övéit, majd Ivanovic és Bokan ütéseivel dőlt el véglegesen a csata. A hét meccslabda közül az elsőt Nikoleta Perovic értékesítette, így a BRSE kettős győzelemmel jutott tovább (25-17). A BRSE ellenfele a következő körben a francia Saint Raphael gárdája lesz, ahol már a legjobb négy közé jutás a tét.

A mérkőzést pénteken 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n, a találkozó összefoglalóját és a főszereplők értékelését a pénteki híradóban 19 órától, valamint a hétfőn 21 órától startoló Kezdőkör című magazinunkban is megmutatjuk!

 

További programok »

FEL