Röplabda: Ötszettes küzdelemben a második mérkőzést a Vasas húzta be

2022. május 1. 21:57 | behir

A Vasas Óbuda házigazdaként 3-2-re legyőzte a Békéscsabát a női röplabda Extraliga döntőjének második, vasárnapi összecsapásán, ezzel kiegyenlített összetettben.

Vasas Óbuda - Swietelsky-Békéscsaba 3-2 (25, -22, -26, 13, 8)
A legeredményesebb játékosok: Bannister 19, Abdulazimova, Török 16-16, Bojko 14 illetve Drpa 24, Klisura 18, Pekárik 13.

A két együttes első, csütörtöki találkozója fordulatos küzdelmet hozott: a Békéscsaba a harmadik szettben három mérkőzéslabdát is eltékozolt, a Vasas egyenlíteni tudott, de a döntő játszmát aztán a hazaiak meg tudták nyerni.

A Vasas így 2022-es első, magyar csapattól elszenvedett veresége tudatában várta a vasárnapi második összecsapást, amelyen az első szettben változatos támadójátékának köszönhetően sokáig vezetett. A hajrában a BRSE két szettlabdát is hárítani tudott, de mivel a maga adódó lehetőségét ezúttal nem tudta kihasználni, a hazaiak kerültek előnybe.

A második játszmára megmaradt a házigazda lendülete, jól védekezett, támadásban is megtalálta a réseket a vendégek sáncán és 17-10-nél biztosnak tűnő előnnyel vezetett. Ezt követően azonban "beragadt" egy állásba, a védekezésben feljavuló BRSE a szerb Marta Drpa nyitósorozata végén - kihasználva a Vasas támadóinak gyengélkedését is - már 19-17-re vezetett, és előnyét megtartva kiegyenlített.

A harmadik felvonást a Békéscsaba kezdte átütően, a Vasas pedig sokáig hiába kapaszkodott, a vendégeknél a szerb "tengely", Marta Drpa és Sara Klisura jól teljesített, így a BRSE a hajráig vezetett. Ott az addig többet cserélő és szerkezetet is váltó Vasas ötpontos hátrányt eltűntetve eljutott szettlabdáig, de Klisura egymást követő négy jó támadással megszerezte csapatának az összetett előnyt.

A negyedik játékrész első harmada után hiába vezetett több ponttal a BRSE, ezúttal a hazai csapat volt az, amelyik egy jó nyitássorozattal egymás után szerezte a pontokat. A Vasas ekkor remekül nyitott, a BRSE gyengén fogadott, így ez a találkozó is öt játszmába torkollt.

A rövidített felvonásban villámrajtot vett a Vasas (5-0), de a Békéscsaba a térfélcseréig visszazárkózott (8-5). Ezzel el is lőtte puskaporát a vendégegyüttes, a Vasas 135 perces csatában egyenlített.

A mérkőzés legponterősebb játékosa Drpa volt 24 ponttal, a hazaiaktól Bannsiter 19 pontig jutott.

Forrás: MTI

További programok »

FEL