Röplabda: Nyert a BRSE az UTE ellen, harmadik helyet ért a siker Füreden

2021. október 2. 16:49 | behir.hu

A Fatum Nyíregyháza elleni pénteki vereséget követően a Swietelsky-Békéscsaba 3-0-ra győzött az UTE ellen és a 3. helyen végzett az I. Szent Benedek Felkészülési Tornán

Swietelsky-Békéscsaba - UTE 3:0 (21, 14, 19)
I. Szent Benedek Felkészülési Torna, Balatonfüred.
Békéscsaba: Kornienko 6, Karhu 7, Glemboczki 11, Klisura 16, Zólyomi 6, Szatmári 8. Csere: Rády (liberó). Vezetőedző: Tóth Gábor

A pénteki, Fatum Nyíregyháza elleni találkozóhoz képest négy helyen is módosított a kezdőcsapaton Tóth Gábor. A karmesteri pálca ezúttal Anastasiia Kornienko kezébe került, nyitásfogadóként Salla Karhu, center poszton pedig a Szatmári Lilla-Zólyomi Rebeka duó kapott bizalmat - számolt be a csabai klub hivatalos oldala.

Az UTE kezdte jobban a találkozót, fiataljaink megilletődötten röplabdáztak, így 10:16-nál vezetőedzőnk másodjára kényszerült időkérésre. Ezt követően nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a BRSE és 20-nál utolérte ellenfelét. A végjátékban Szatmári  előbb két blokkal, majd két ásszal igazolta, hogy lehet rá számítani, csapatunk bravúros fordítással megnyerte az első etapot.

A második játékrész elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd jött Zólyomi Rebeka két centertámadása és blokkja, nyomban időt is kért Horváth András. Hullámzott a teljesítmény mindkét oldalon, voltak nagyszerű megmozdulások, de alapvető hibák is. A BRSE fokozatosan lépett el riválisától és magabiztosan húzta be a szettet.

A harmadik felvonásban egy harapósabb UTE érkezett a pályára, pár ponttal Petőváry Panniék jártak előrébb. Még időben észlelt csapatunk és fokozatosan törte meg a fővárosiak ellenállását, így megnyerve a szettet és a meccset is.

Ezzel a Swietelsky-Békéscsaba a 3. helyen zárta az I. Szent Benedek Felkészülési Tornát.

Tóth Gábor: A pénteki mérkőzéstől függetlenül tartottuk magunkat az előzetes tervhez, mely szerint egy másik felállást próbálunk ki. Nehezen indult a találkozó, de fokozatosan felvettük a ritmust. A felkészülési során mindenki megkapta a lehetőséget a bizonyításra, levonjuk a tanulságokat.

További programok »

FEL