Röplabda: Montenegrói nehézbombázó a BRSE-ben

2018. december 3. 10:19 | behir

Tanja Bokan személyében egy nemzetközi szinten is magasan jegyzett ütővel erősítette meg keretét a Swietelsky–Békéscsabai Röplabda SE. A 30 éves, 185 cm magas játékos már bevethető a szerdai Khimik Yuzhny elleni CEV Kupa-találkozón is.

 

 

A jelentős tapasztalattal rendelkező játékosnak nem mindennapi eredménylistája van, többek közt francia bajnok és kupagyőztes, a bajnokság MVP-díjasa. Van aranyérme a japán bajnokságból, Azerbajdzsánban döntőt játszott és a Bajnokok Ligájában vitézkedett, míg tavaly a világ egyik legerősebb pontvadászatában, az olasz élvonalban állt helyt, ahol a Pesaro csapatát erősítette – írja a csabai klub közleménye.

A montenegrói válogatott sportoló leigazolásáról már korábban szó volt, végül most realizálódott az ügylet. A játékos szerződése a 2018/2019-es szezon végéig szól.

– Nem titkolom, hogy Tanja Bokan az elsők között volt azon a listán, amelyet az előző, zsinórban ötödik alkalommal megnyert bajnokság végén állítottunk össze a kiszemelt játékosokról. Több alkalommal is tárgyaltam vele, közel voltak az álláspontok, de mégsem lett a mi játékosunk. Már akkor úgy váltunk el, hogy nem tartjuk kizártnak a későbbi együttműködést. Aztán a körülmények úgy alakultak, hogy ez a lehetőség most jött el, mi pedig nem haboztunk és tető alá hoztuk a megállapodást. Évek óta ismerem, illetve korábbi csapattársai, Dobi Edina és Ksenija Ivanovic is megerősítettek abban, hogy nagy erősségünk lehet. Sokat várunk tőle, az a fajta játékos, aki képes a hátán vinni a csapatot és nem remeg meg a keze a legnehezebb pillanatokban sem – fogalmazott a BRSE elnöke

Baran Ádám hozzátette: a játékos rendelkezik a szükséges jogosultságokkal, így nincs akadálya, hogy szerdán pályára lépjen a CEV Kupa találkozón.

– Örülök, hogy itt lehetek Békéscsabán, korábban sok jót hallottam a klubról Dobi Edina és Ksenija Ivanovic révén. Már nyáron szó volt róla, hogy ideigazolok, azonban másként alakult, viszont másodjára nem mondhattam nemet Baran Ádám elnök úr megkeresésére, bár több ajánlatom is volt, de immár nem volt kérdéses, hogy itt a helyem. Győzelemorientált játékos vagyok, aki minden körülmények között nyerni akar. Követtem a klubot, ismerem a célkitűzéseket, tudom, hogy nem volt könnyű a szezonkezdet, sérülések tizedelték a csapatot, illetve az ukrán bajnok elleni párharcot is hátrányból kezdjük. Minden erőmmel azon leszek, hogy kiharcoljuk az aranyszettet, majd pedig a továbbjutást – fogalmazott Tanja Bokan.

 

További programok »

FEL