Röplabda: Negyeddöntőben folytatná a BRSE

2020. február 5. 10:45 | Papp Ádám Sándor

A legjobb nyolc közé jutás a cél – ezzel a jelmondattal várja soron következő nemzetközi kupamérkőzését a Swietelsky-Békéscsaba együttese. A csabai csapat a Calcit Kamnik gárdáját fogadja a női röplabda Challenge Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján.

A csabai lányok előnyből várhatják a csütörtöki összecsapást, miután január 23-án 3:0-ra diadalmaskodtak a szlovén élcsapat ellen. A BRSE-nek mindössze két szettet kell megnyernie a visszavágón ahhoz, hogy bejusson a sorozat negyeddöntőjébe. Karla Klaricék azonban az első meccsen aratott győzelem után sem bízzák a véletlenre a találkozó végkimenetelét.

- Mindig a következő mérkőzésre koncentrálunk, így lesz ez most is. Fontos volt a szlovéniai siker a párharc szempontjából, de ugyanolyan keményen és határozottan kell játszanunk hazai pályán is. Célunk, hogy továbbjussunk a sorozat következő körébe – fogalmazott a BRSE horvát csapatkapitánya.

A visszavágóra már egy megerősített kerettel érkezik a szlovén élcsapat – hjangsúlyozta a BRSE elnöke. Baran Ádám kiemelte: a Calcit Kamnik színeiben immár pályára léphet a régi-új igazolás. Eva Pogacar feladó posztra tért vissza korábbi csapatához, miután az olasz élvonalban is bizonyított.

- A szlovén csapat két helyen is erősödik. Az olasz bajnokságból tért vissza hozzájuk egy meghatározó játékos feladó poszton, illetve sérülésből is felépült egy játékosuk, tehát egy teljesen más kerettel érkeznek. Tudjuk, hogy nagyon készülnek a szlovénok és nem feltett kézzel jönnek majd Békéscsabára. Nagyon fontos célkitűzés, hogy a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület a legjobb nyolc együttes közé jusson a Challenge Kupában – mondta el a klubelnök.

A Swietelsky-Békéscsaba és a Calcit Kamnik összecsapása csütörtökön 18 órától kezdődik a városi sportcsarnokban. A továbbjutó az Olympiakosz Pireusz és Yenisei Krasnoyarsk párharcának győztesével játszhat a negyeddöntőben. Az első mérkőzésen a görög csapat 3-1-re nyert Oroszországban.

 

További programok »

FEL