Röplabda: Magabiztos csabai siker Jászberényben

2019. január 19. 11:02 | behir

Paul Bogdan a magyar bajnokságban is győzelemmel debütált a BRSE kispadján, miután a címvédő alig több mint egy óra alatt 3-0-s győzelmet aratott a női röplabda Extraligában.

 

JÁSZBERÉNY – SWIETELSKY-BRSE 0:3 (–16, –16, –18)

Jászberény, 400 néző. V: Szabó P., Ujházi.

JÁSZBERÉNY: Maliseva 1, Jakovchuk 2, Bulajic 4, Cveticanin 6, Savovic 1, Pintér 10. Csere: Lékó (liberó), Petőváry 7. Vezetőedző: Deme Gábor.

BÉKÉSCSABA: Bodnár 3, Perovic 11, Mlinar 3, S. Medic 10, Tálas 1, Bokan 9. Csere: Molcsányi, Szpin (liberók), Szedmák 1, Glemboczki 1, Ivanovic 4, Bodovics 5, Fábián. Vezetőedző: Paul Bogdan.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 2:8, 8:16, 10:21. II. játszma: 3:8, 9:16, 12:21. III. játszma: 8:7, 14:16, 16:21.

A csabai lányok kiválóan nyitották a meccset, hiszen az első öt pontot ők szerezték. A hazaiak lassan ébredeztek, azonban Deme Gábor második időkérése már tízpontos különbségnél érkezett (8:18). A vendégek a negyedik játszmalabdájukat váltották szettgyőzelemre bő húsz perc után (16:25).

A térfélcsere után sem fordult a kocka, a BRSE pillanatok alatt magabiztos vezetésre tett szert (1:5). Tálas Zsuzsanna változatosan osztotta el a labdákat, így a bajnokcsapat folyamatosan növelte az előnyt .Mindenki lehetőséget kapott a címvédőben, hiszen a sérüléséből visszatérő Ksenija Ivanovic, valamint Bodovics Hanna és Szedmák Réka is pályára lépett. A Jászberény ugyan éledezett, de huzamosabb ideig nem tudott magas szinten teljesíteni (16:25).

A hazai együttes a harmadik szettben nyújtotta a legjobb teljesítményt, sőt, először a mérkőzésen a vezetést is megszerezte (8:7). A csabaiak gyorsan fordítottak és nem is engedték ki kezükből a győzelmet. A BRSE 68 perc alatt 3-0-s diadalt aratott és újra megelőzte az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Nyíregyházát.

Deme Gábor: – Nem voltunk egy súlycsoportban, mert hiába terveztem el a csapat játékát, kényszerűségből meg kellett változtatni az összeállítást. Emellett sajnos elég indiszponáltak is voltak a lányok.

Paul Bogdan: – Fantasztikus röplabdahangulat. Örülök, hogy a saját elképzeléseimből is láttam már többet a csapat játékában. Remekül dolgozott együtt a csapat és remekül reagáltak akkor is, amikor a jászberényiek magukra találtak és felzárkóztak.

 

További programok »

Sport

Életmű-díjat kapott Gregor László kick-box edző

Hatalmas elismerésben részesült a magyar kick-box élet békéscsabai edzője, Gregor László. A sportág berkeiben mindenki Laci bácsijaként ismert tréner a hazai edzőtársadalom csúcsszervezetének, a Magyar Edzők Társaságának Életmű-díját kapja meg. A MET Mesteredzői Kollégiumának javaslata alapján odaítélt kitüntetés a 62 éves mester szerint az egész kick-box sportág, valamint az őt segítő mindenkori közösség sikere is – jelentette be a Magyar Kick-box Szakszövetség.
10:43
FEL