Röplabda: Kétjátszmás előnyt adott a BRSE, majd nyert - galériával

2020. március 8. 20:46 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 0-2-es hátrányból fordított a sereghajtó Haladás ellen a női röplabda Extraliga vasárnapi mérkőzésén.

A csabaiak kedden még a Challenge Kupában játszottak a görög Olympiakosz Pireusz ellen, a hosszú mérkőzést és a fárasztó utazást követően pedig vasárnap már hazai pályán kellett szerepelni.

A BRSE játékán látszódott is, hogy nincs meg a kellő frissesség, a Haladás jobban kezdett: 8-5-re, majd 20-14-re is vezetett. A hazai csapatban Tanja Grbic helyére Fábián Fanny érkezett feladó posztra, de ez sem segített. A házigazda ugyan elkezdte a felzárkózást, de a fordítás már nem sikerült (22-25).

A vendégek csapatként és egyéni teljesítmények tekintetében is jobban mutattak: hol Császár Angéla, hol Vacsi Evelin,hol pedig Sophie Wallner remekelt. A második szett ugyanakkor kiegyenlített küzdelmet hozott, a hazaiak a hibák ellenére szorosan tartoták az állást. A meccs leglátványosabb labdamenetét követően a szombathelyiek örülhettek (15-16). A házigazda a szett végén hiába hárított több szettlabdát, végül Wallner zárta le a felvonást (25-27). Vasja Samec Lipicer együttese gyenge játékkal került 2-0-s hátrányba.

A BRSE hullámzó játéka a folytatásban is előjött: többször vezetett három ponttal, a Haladás pedig többször egyenlített. Milagros Collar és Karla Klaric felvillanásai után nagy nehezen összejött a csabai szépítés (25-16).

 

(Fotó: Milyó Pál)

(Fotó: Milyó Pál)

 

A hazai egylet a negyedik felvonásban is a meccsben maradásért játszott, a kezdés mégis borzasztó volt: 1-5-nél Vasja Samec Lipicer kért időt. A csabaiak 4-8 után lassan belelendültek és a legjobb perceket ekkor produkálták. A BRSE a visszatérő Grbic szervái mögött magabiztos előnyt épített ki és ha nehezen is, de Mia Jerkov révén ösikerült az egyenlítés (2-2).

A döntő szettben már nem volt kérdés: Molcsányi Ritáék az elfáradó szombathelyiek mellett, és Karla Klaric jó nyitásai mögött, tízpontos előnyt alakítottak ki és végül több mint 130 perces csatában diadalmaskodtak (15-7).

A BRSE 3-2-es győzelmével újra megerősítette 4. helyét a tabellán és öt ponttal vezet az 5. pozíciót elfoglaló Újpest előtt. A csabaiak legközelebb március 14-én a Vasas otthonában szerepelnek majd.

A BRSE-Haladás találkozó legizgalmasabb pillanatait a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják, a teljes mérkőzést pedig ezt követően 21 órától mutatjuk meg a 7.Tv-n!

 

Galéria

 

További programok »

Sport

Kitl Miklós is megkezdte a felkészülést a Békéscsabával – galériával

Újabb játékossal bővült a labdarúgó NB II-ben szereplő Békéscsaba 1912 Előre kerete – Schindler Szabolcs és a klubvezetés a középpálya közepére igazolt. A 23 éves Kitl Miklós pályafutása álomszerűen kezdődött, hiszen még a Kecskemét színeiben 2014-ben, az élvonal legfiatalabb játékosaként, az első meccsén rögtön gólt lőtt a Ferencvárosnak.
13:32
FEL