Röplabda: Magabiztos csabai siker az MTK ellen - galériával

2022. november 12. 20:13 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba továbbra is 100 százalékos a 2022/23-as röplabda szezonban, miután 3-0-ra legyőzte az MTK Budapest együttesét a női Extraliga szombati játéknapján.

SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA–MTK BUDAPEST 3:0 (7, 17, 18)
Női röplabda Extraliga-alapszakasz, 4. forduló. Békéscsaba, 850 néző. Vezette: Halász, Bátkai-Katona.
BRSE: Drpa 12, Vasileva 11, Glemboczki 12, Bodnár 7, Pintér 9, Bagyinka 2. Csere: Kertész (libero), Sullivan 2, Oliinyk 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MTK: Asonja 12, Szabó 4, Berkó 2, Tatár 4, Briga 1, Costa 7. Csere: Divényi, Weidemann (liberók), Varga, Endrődi, Tarr, Kollár, Kiss. Vezetőedző: Leiszt Máté.

A csabaiak voltak a mérkőzés toronymagas esélyesei, hiszen három sikerrel kezdték a bajnokságot, míg a fővárosiak nyeretlenül, pont nélkül várták az összecsapást. A csabai csapatban újra ott volt a kezdőben Ralitsa Vasileva és Glemboczki Zóra, liberóként pedig ezúttal Kertész Petra kapott szerepet.

Tóth Gábor együttese ennek megfelelően kiválóan kezdte a találkozót, pillanatok alatt 6-1-re elhúzott ellenfelétől, többek között Glemboczki Zóra ászával. Ebben a játékelemben a folytatásban is remekelt a tavalyi ezüstérmes, Pintér Andrea és Bodnár Dorottya is bemutatott egy-egy jó nyitássorozatot az első szettben. A vendégek fogadójátéka nem állt össze, Leiszt Máté hiába próbálkozott időkérésekkel, majd szinte az egész csapatot lecserélte. A hazaiak elsöprő játékával szemben nem volt ellenszer, ráadásul a közelmútban Békéscsabára igazoló Kathryn Sullivan is két ponttal mutatkozhatott be az Extraligában. A villámgyorsan véget érő első játszmát Glemboczki ásza zárta le (25-7).

A második játszmában is jól kezdett a BRSE, talán túlságosan is megnyugodott a hazai gárda, a fővárosiak pedig nem szakadtak le ellenfelüktől. Tóth Gábor időt is kért 15-11-nél, de a vendégek egyszer még visszazárkóztak három pontra (16-13). Ezt követően azonban ismét lendületbe jött a Csaba és sorozatban öt ponttal megduplázta az előnyét (25-17).

A harmadik etap elején Viktoriia Oliinyk nyitásai mögött ugyan három ponttal kezdett a házigazda, de gyorsan egyenlített az MTK, 6-6 után viszont újra a gázpedálra lépett a BRSE és öt ponttal megugrott (12-7). Leiszt Máté ugyan időkéréssel próbálta megfékezni a riválist, azonban az MTK igazán nem tudott közel kerülni ellenfeléhez. Marta Drpa állt a csapat élére a hajrában és pontjaival bebiztosította az újabb háromszettes győzelmet. A harmadik meccslabdát Ralitsa Vasileva értékesítette, így a Békéscsaba továbbra is 100 százalékos a szezonban.

A csabaiak a Vasassal együtt állnak a tabella élén, Tóth Gábor együttese november 19-én a Fatum-Nyíregyházát fogadja a városi sportcsarnokban.

A Swietelsky-Békéscsaba–MTK Budapest mérkőzés összefoglalóját a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkör című sportmagazinunkban láthatják, a teljes mérkőzést pedig ezt követően, 21 órától mutatjuk meg a 7.Tv-n!

 

Így látták a vezetőedzők

 

Tóth Gábor: A legfontosabb az volt, hogy a 3 pontot minél gyorsabban megszerezzük. A jövő héten a sokkal nagyobb erőbedobásra lesz szükség, így mostantól kezdve a Nyíregyháza elleni összecsapásra fókuszálunk.

Leiszt Máté: A Békéscsaba nagyon erőteljesen kezdett, ahogy vártuk is. Az elején a nyitásfogadásunk nagyon megbomlott, köszönhetően annak, hogy a Békéscsaba nagyon agresszív volt, valamint a hálónál is tudta dominálni a játékot. Mi ott nem mertünk vállalni olyan megoldásokat, mint amiket megbeszéltünk, hogy meg kell csinálni, de ebből aztán lépésről lépésre kezdtünk kijönni, igaz, egyik szett sem indult jól és mindig csak futottunk az eredmény után. Játékban viszont mutattunk szép dolgokat. Hosszú távon építkezünk, tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, egy picit talán túlságosan is tiszteltük a Békéscsabát és azt a hangulatot, ami fogadott minket. Nyilván ezt is át kell élni, rutint kell szerezni, tanulni és menni tovább.

 

Galéria

További programok »

FEL