Röplabda KEL: Kettőből kettő - A BRSE a Slavia ellen is győzött

2018. október 16. 19:26 | Kovács Dávid

A sikeres csehországi rajt után hazai pályán folytatta szereplését a címvédő Swietelsky-Békéscsaba a női röplabda Közép-európai Ligában. Molcsányi Ritáék a szlovák Slavia Bratislava együttesét fogadták a városi sportcsarnokban.

 

 

 

NŐI RÖPLABDA KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, ALAPSZAKASZ

SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA - SLAVIA BRATISLAVA (SZLOVÁK) 3–0 (11, 20, 17)

Békéscsaba, 800 néző. Vezette: Bardic, Muha (horvátok)

 

A házigazda Ksenija Ivanovic nélkül, de Glemboczki Zórával és Bodnár Dorottyával a kezdőben nyitotta a meccset. A csabai lányok jó rajtot vettek, gyorsan ötpontos előnyre tettek szert (8-3). A vendégek mestere, Michal Matusov ki is kérte az idejét. A szlovák együttes ugyan ébredezett, de amikor Sofija Medic is beleerősített, tovább nőtt a Slavia hátránya, így újabb időkérésre kényszerült a szlovákok vezetőedzője (12-6). A szett közepén Tálas is villant feladó posztról, majd egy vendég hiba után először alakult ki a tízpontos különbség (18-8). A házigazda kedvére szerezte a pontokat, Lucija Mlinar ütésével pedig tizenhárom játszmalabdához jutott, amelyek közül az elsőt érvényesítette, így húsz perc játék után már 1-0-s szettelőnyt mutatott az eredményjelző.

 

Nem forgott veszélyben az újabb részsiker

 

A térfélcsere után az első pontot a Slavia szerezte, de a hazaiak Glemboczki Zóra nyitásai mögött néggyel válaszoltak. A pozsonyi egylet tartotta a lépést Zuzana Sepelová vezetésével nem nőtt háromnál tovább a csabai fór. Amikor először négyre duzzadt a differencia, Matusov mester rögtön magához is rendelte az övéit (13-9). A címvédőnél újra Mlinar állt a sereg élére, pillanatok alatt hat egység lett a különbség a csapatok között, ami újabb szlovák időkérést hozott magával (16-10). Nikoleta Perovic ásza után Kormos Mihály feladó poszton is válthatott, Tálast Fábián Fanny váltotta. A meccs leghosszabb labdamenetét is a hazaiak nyerték, így magabiztosan meneteltek az újabb részsiker felé. Kormos Mihály két hazai hiba után először kért időt a meccsen. A csabai mester valószínűleg nem akarta egy pillanatra sem kiengedni a meccset a kezéből, úgy mint a Nyíregyháza elleni vasárnapi rangadón. A BRSE Lucija Mlinar blokkjával a harmadik szettlabdát értékesítette és megduplázta előnyét a játszmákat illetően (25-20).

 

Sima csabai győzelem

 

A harmadik felvonás elején újra a Slaviaé volt az első pont, majd egymás mellett lépkedtek a csapatok, inkább szlovák vezetéssel (5-6). A hazai csapatkapitány jó szervája után először volt az előny a címvédőnél ebben a szettben. A vendégek meg is torpantak ekkor, hibákkal segítették a házigazdát. A találkozó egyik legemlékezetesebb ütésváltását Perovic zárta le, így már négy volt a hazai előny (12-8). A pozsonyiak nyitásfogadása nem igazán állt össze, így pedig nehéz volt tartani a lépést a hazai gárdával. Ebben a periódusban Mlinar szervái hozták a hazai pontokat (17-11). A vendégek nem adták fel és próbáltak lőtávolon belül maradni a hajrára. Ezt Perovic háríthatatlan bombája és finom ejtése nehezítette. A szett végén a beálló Bodovics Hanna is feliratkozott a jegyzőkönyvbe, majd a hét meccslabda közül az elsőnél a pozsonyiak hibáztak, így bő hetven perc alatt született meg a 3-0-s csabai siker.

 

(Fotó: Kugyelka Attila)

 

A Swietelsky-Békéscsaba így kettőből két sikernél tart a nemzetközi sorozatban. Bodnár Dorottyáék a Közép-európai Ligában legközelebb a Calcit Kamnik otthonában, november 21-én lépnek pályára.

 

További programok »

FEL