Röplabda: Hétből hét - a Vasas ellen is nyert a BRSE - galériával

2021. november 28. 21:06 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba bő másfél órás mérkőzésen 3-0-ra nyert a Vasas ellen vasárnap este és megőrizte veretlenségét a női röplabda Extraligában.

Swietelsky-Békéscsaba – Vasas Óbuda 3:0 (18, 19, 22)
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Adler, Árpás.
BRSE: Kornienko 2, Glemboczki 6, Zólyomi 1, Drpa 15, Klisura 12, Strunjak 4. Csere: Molcsányi (liberó). Vezetőedző: Tóth Gábor.
VASAS: Boyko 5, Kalicanin 5, Vezsenyi 6, Zernovic 3, Abdulazimova 1, Király-Tálas 1. Csere: Stankovics, Takács (liberók), Török 5, Kump, Fábián, Papp. Vezetőedző: Ioannis Athanasopoulos.

A tabella első két helyezettje találkozott egymással vasárnap este: a csabaiak veretlenül várták az összecsapást, míg a fővárosiak a Szent Benedek elleni rossz rajt után sorozatban öt győzelmet arattak.

Vezsenyi Adrienn pontjai vezették fel az első szettet, de a hazaiak gyorsan reagáltak és egy 5-0-s sorozattal fordítottak (7-3). A Vasas Yuliya Boyko révén ugyan egy ideig tartotta a lépést, de a lendületes házigazda Sara Klisura két jó megmozdulása után már hattal állt jobban (18-12). Maria Zernovic helyére jött Török Kata a vendégeknél, aki ugyan jól szállt be a mérkőzésbe, azonban a házigazda nem engedte közelebb riválisát, Papp Orsolya rossz nyitása után a csabaiak kerültek előnybe (25-18).

Jobban nyitotta a második szettet is a Csaba, pillanatok alatt három ponttal lépett meg ellenfelétől (4-1). A Vasas is éledezett, Sanja Kalicanin jó megoldásai után már döntetlen volt az állás (9-9). Zólyomi Rebeka révén válaszolt a BRSE, a vendégek mestere pedig időt is kért (12-9). Drpa és Zólyomi is hozzátette a magáét, négypontos hátrányban pedig ismét Ioannis Athanasopoulos rendelte magához játékosait (18-14). Az ötszörös bajnok uralta a szett hajrát, Király-Tálas Zsuzsanna ugyan egy másodikra áttett labdával hárított egy szettlabdát, de Marta Drpa egy bombával 2-0-ra alakította a szettállást (25-19).

 

(Fotó: Kuti István)

(Fotó: Kuti István)

 

A szerb átló szerezte a harmadik szett első pontját is, de az ezt követő percekben a csapatok szinte fej-fej mellett haladtak (4-4). A hazaiak horvát centere előbb akcióból, majd egy ászértékű szervával jelentkezett, így a vendégeknek időt kellett kérnie (9-5). A Vasas ukrán ütője, Yuliya Boyko pontjaival, valamint csabai hibákkal zárkózott (12-10). A hazai játékosok egy kicsit visszaestek koncentrációban, így Tóth Gábor is megszakította a játékot a szett közepén (14-13). Szívósan küzdöttek a fővárosiak, Török pontos ütésével pedig az egyenlítés is összejött (15-15). Sőt, Maria Zernovic pontja után már a Vasas vezetett, így a csabai mester másodszor is magához hívta csapatát (18-19). A BRSE is tudott javulni, így kiélezett hajrá indult: egy látványos labdamenet végén Ema Strunjak fordított egyet a kockán, így már a piros-kékeknek kellett kitalálni valamit az időkérés alatt (23-22). Újabb nagy labdamenet jött, de ezt is a csabaiak nyerték, Glemboczki két meccslabdához juttatta csapatát, aki be is fejezte a meccset (25-22).

A Békéscsaba hét mérkőzés után is veretlen és vezeti a tabellát, ráadásul növelte is az előnyét a tabellán. A Vasas igazán csak a harmadik szettben nőtt fel a rangadóhoz, azonban nem tudta meghosszabbítani a meccset. Tóth Gábor együttese legközelebb a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján lép pályára a Gödöllő ellen, december 4-én, szombaton.

 

MESTERMÉRLEG:

 

Tóth Gábor: Az első két szettben remek teljesítményt nyújtottunk, összeállt a védekezésünk és nagyon jól váltottunk ritmust, ami egy ilyen hatékonyan védekező csapat ellen, mint a Vasas, kulcsfontosságú. A harmadik játszmában kicsit megállt a védekezésünk, ettől függetlenül úgy gondolom, hogy az utolsó előtti labdamenetben minden benne volt, ami ma este itt történt, a szívünket, lelkünket beletettük. Gratulálok a csapatnak!

Ioannis Athanasopoulos: Az egész mérkőzés során szenvedtünk azzal, hogy támadásban nem tudtunk megoldani azokat a labdákat, amelyeket meg kellett volna. Ez volt a legnagyobb probléma, illetve két szettig a blokkvédekezésünk sem volt megfelelő. Ez a harmadik játszmára összeállt, vezettünk is, de a hajrát jobban bírta a hazai csapat, akiknek gratulálok a győzelemhez. Nincs veszve semmi, dolgoznunk kell tovább, de annak ismét örültem, hogy 0:2-nél sem adtuk fel és a legvégéig harcoltunk. Nagyon várjuk vissza a sérült játékosainkat.

 

Galéria

 

További programok »

Sport

Lifttel csak az öregek járnak – Lukács József 80!

Nemrégiben olvastam a Presser-könyvet, amelyben egy fejezet sem kapcsolódik kronologikusan a következőhöz. Hasonlóképp beszélgettem a minap a nyolcvanesztendős Lukács Józseffel, a csabai torna megkerülhetetlen élő legendájával.
2022. január 19. 15:14
FEL