Röplabda: Fresco „pontgyára” bedarálta a Vasast

A több kezdőjátékosát is nélkülöző BRSE 3-1-re verte a Vasast az Extraliga vasárnapi játéknapján.

A bajnoki címvédőnél Ksenija Ivanovic és Dobi Edina is csatlakozott a hetek óta hiányzó Szpin Renáta mellé. A csabaiak ennek ellenére jól kezdtek, Lucia Fresco irányításával már 19-10-re vezettek az első szettben. Innen még visszajött egy 7-0-s rohammal a Vasas, de a hajrá a csabaiaké volt, így a házigazda szerzett előnyt (25:18,1-0).

A második játszma eleje is hullámzóan kezdődött, azonban a játszma közepe a hazaiaké volt, így a Csaba már 14-8-ra is meglépett. Itt azonban megtorpant a BRSE, feljöttek a piros-kékek, Alberto Salomoni időkérései sem használtak. Jókay Zoltán lányai öt szettlabdához jutottak, de ezután óriási menetelésbe kezdett a hazai együttes. Zsinórban hét csabai egység született, Molcsányi Ritáék csodás fordítással duplázták meg az előnyüket (26:24, 2-0)!

A drámai szett hajrája után dekoncentráltan kezdett a BRSE, gyorsan meglépett a Vasas. Szinte végig őrizte az öt-hatpontos előnyt, amivel össze is jött a szépítés (18:25, 1-2). A negyedik etap elején is a fővárosiak mentek jobban, de a végül 24 pontig jutó Fresco vezetésével fordított a Csaba és nem engedte ki a kezéből a győzelmet (25:19, 3-1).

A BRSE ezzel a sikerrel továbbra is veretlen az Extraligában. A csabai közönség legközelebb március 3-án, a Nyíregyháza ellen láthatja a csapatot.

A BRSE-Vasas összecsapás összefoglalóját hétfőn este 20.20-tól a Kezdőkör című magazinunkban láthatják, a teljes meccset felvételről kedden 21 órától mutatjuk meg a 7.Tv-n!

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,