Röplabda: Csabai hengerrel újra vezet a címvédő

2018. május 7. 21:17 | Kovács Dávid

A címvédő BRSE szezonbeli egyik legjobb játékát produkálta és bő egy óra alatt 3-0-ra legyőzte a Nyíregyházát a finálé harmadik összecsapásán. A csabai lányok összesítésben 2-1-re vezetnek és pénteken, Nyíregyházán akár a bajnoki címet is megszerezhetik.

 

 

Női Extraliga, döntő, 3. mérkőzés:

LINAMAR-BRSE – FATUM NYÍREGYHÁZA 3-0 (18, 11, 16)

Békéscsaba, 1400 néző. V.: Adler, Bátkai-Katona.
BÉKÉSCSABA: Koseková 5, Ivanovic 12, Bodnár 6, Fresco 13, Glemboczki 5, Dobi 9. Csere: Molcsányi (liberó). Szakmai igazgató: Kormos Mihály
NYÍREGYHÁZA: Matic 9, Rutarová 2, Valdez 3, Fernandez 7, Kalicanin 5, G. Francesco. 1. Csere: Tóth F. (liberó), Villám, Varga E. 2, Kotormán, Kalotai 1. Vezetőedző: Hollósy László.
Az eredmény alakulása. I. szett: 4:0, 8:1, 10:6, 15:7, 21:13. II. szett: 4:0, 7:2, 12:9, 23:10. III. szett: 4:0, 7:1, 12:8, 20:10, 22:15.

A Lucija Mlinart továbbra is nélkülöző házigazda kiválóan kezdte az összecsapást, 4-0-nál Hollósy László rögtön időt is kért. A címvédő nem fékezett, sőt, a nyírségiek rontásai mellett tovább növelte a különbséget. 8-1-es állásnál már másodszor rendelte magához lányait a vendégek mestere. Ksenija Ivanovic még arra is fordított egy kis energiát, hogy megköszönje a szurkolók biztatását egy jó hazai akció végén. A vendégek lassan ébredeztek, de Tanja Matic révén megérkeztek a mérkőzésbe (10-5). Közelebb azonban nem jött a kupagyőztes, Fresco pörgetett labdájával már nyolc volt a különbség (15-7). Ekkor azonban - először a mérkőzésen - zsinórban négy pontot szerzett a Nyíregyháza. A vendégek ezt követően Valdez nagy blokkjával jelezték, nem mondtak le a részsikerről (18-12). Bodnár Dorottya szokásos jó szervái újra segítettek, amivel már közel került a vezetés megszerzéséhez a BRSE. A vendégeknek ugyan volt lehetősége a zárkózásra, de ezeket a helyzeteket rendre elhibázták. A hazai együttes nyolc szettlabdához jutott, amelyek közül kettőt hárított a nyírségi együttes, de Fresco pontot tett a játékrész végére (25-18).

https://www.facebook.com/behir.hu/videos/1895311677146620/

Lehengerlő hazai játék válasz nélkül

 

A második felvonás hasonlóan kezdődött, mint az első: Ivanovic nyitásai mögött remekelt a Csaba, Bodnár centertámadása után megint jött a 4-0 és a nyírségi időkérés. Úgy tűnt a csabaiakat felrázta a pénteki vereség, főként a harmadik és a negyedik szett, Fresco nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő (7-2). A kupagyőztes sem akart leszakadni, Fernandez blokkjával maradt látótávolságon belül (9-6). Két hazai hiba után Kormos Mihály is ki kérte az idejét, mindezt először tette a találkozón (12-9). Jót is tettek a mester szavai, Ivanovic hátsó soros támadásával megint megnyugtatóbb volt a különbség (16-10). Ráadásként Glemboczki Zóra is beelelendült, amire nem nagyon érkezett válasz. Hollósy László feladót is cserélt, de nem tudta megakadályozni, hogy tíz pont fölé kússzon a két csapat közötti differencia (23-10). A bajnoki finálé addigi legjobb csabai szettje végén tizenhárom (!) játszmalabdához jutott a BRSE, amelyek közül az elsőnél rögtön rontott a Fatum, így a házigazda megduplázta előnyét (25-11).

 

A két csapat idei legsimább meccse után újra csabai előny

 

A sorminta folytatódott, ezúttal Kosekova brillírozott a nyitóhelyen és alakította ki villámgyorsan a négypontos előnyt. A nyírségiek lendületét a játékvezető is lassította, reklamálás miatt Tanja Matic kapott piros lapot 6-1-nél . A hazai szurkolók természetesen kiváló hangulatot teremtettek, Kalicanin hibáját meg is ünnepelték a drukkerek (9-4). A házigazdának még a háló is besegített, Fresco ütése nem kis szerencsével esett a vonalon belülre (12-7). Bodnár blokkból is remekelt, Hollósy László pedig utolsó szalmaszálként időkéréssel próbálkozott (14-8). A nyírségi drukkerek ugyan mindent megtettek, de a „Harcoljatok, harcoljatok!” rigmus sem sokat segített (18-10). A vendégek a harmadik szett végéhez közelítve egy kicsit hitüket is veszítették, nem hiába, hiszen a hazaiak alig rontottak (20-11). Egy-egy csabai hiba után aztán jött egy Dobi-blokk, amivel már karnyújtásnyira került a hazai siker. Kilenc meccslabdánál már az egész csarnok talpon volt, a másodiknál Kalotai küldte világgá a szervát, így a BRSE alig több mint egy óra játék alatt diadalmaskodott (25-16).

A Békéscsaba 3-0-ra nyert és 2-1-re vezet az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban. Folytatás pénteken, Nyíregyházán.

 

További programok »

FEL