Röplabda: Fresco extrát hozott, jött az újabb BRSE-siker

Az Újpesttel szemben aratott 3-1-es idegenbeli győzelem után két nappal már újra pályán voltak a csabai lányok, A női röplabda Extraliga 2. fordulójában a csabaiak 3-0-ra nyertek a Jászberény ellen.

A hétvégi siker után változtatott a bajnoki címvédő összeállításán Alberto Salomoni, feladó poszton Petrenkó Brigitta kezdett, míg Molcsányi Ritát ezúttal Szpin Renáta helyettesítette. A viharsarki együttes lassan melegedett bele a játékba, 9-6-os jászberényi vezetésnél a hazaiak olasz mesterének kellett időt kérnie. A BRSE előbb egyenlített, majd lassan átvette a játék irányítását, az argentin Lucia Fresco már ekkor is ponterősen játszott. A szett végén Lucija Mlinar is csatlakozott a pontgyártáshoz, így a hazai csapat Borsos Lili rossz nyitása után magabiztosan hozta a szettet (25:19, 1-0).

A második szettet is jól kezdte a hétvégén Vasast legyőző Jászberény, amelyben szintén két légiós Yana Shevchuk és Alina Adamenya remekelt. 5:2 után ébredezett a BRSE, majd fokozatosan növelte a különbséget. Deme Gábor időkérései sem segítettek, pedig azt nem lehetett mondani, hogy rosszul játszott volna együttese. A vége az első etaphoz hasonlóan megnyugtató végjátékot hozott (25:16, 2-0).

A harmadik játszma első felében is fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd 11:11 után újra jött Fresco, akivel szemben nem találta az ellenszert a jászsági gárda. A hajrában nem volt kérdés, hogy ki nyeri a meccset: a vendégeknek a tisztes helytállás összejött, a szettrablás viszont nem. A legsimább játszmát 25:16-ra nyerte a bajnok és két sikerrel kezdte a legjobb hat csapatot felvonultató Extraligát.

A BRSE pénteken folytatja a bajnokság második szakaszát, amikor a Kaposvár érkezik a városi sportcsarnokba.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,