Röplabda: Előny a Nyíregyházánál

2019. március 24. 21:39 | behir

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 3-0-ra kikapott Nyíregyházán a női röplabda bajnoki elődöntő első mérkőzésén.

 

Fatum Nyíregyháza – Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 3:0 (17, 29, 18)

Női Extraliga elődöntő első mérkőzés – Nyíregyháza 600 néző. Vezette: Adler László, Jámbor Tamás.

Nyíregyháza: Matic (8), Kalicanin (16), Varga (16), Brisebois (12), White (5), Francesco (1). Csere: Tóth F. (libero), Szabó. Vezetőedző: Hollósy László.

Békéscsaba: Medic (9), Perovic (12), Mlinar (3), Bodnár (2), Tálas (5), Bokan (9). Csere: Molcsányi (libero), Ivanovic (8), Szpin, Fábián, Bodovics. Vezetőedző: Paul Bogdan.

Mérkőzés alakulása: 1. szett: 4:8, 16:12, 21:16. 2. szett: 6:8, 15:16, 17:21. 3. szett: 4:8, 16:11, 21:16.

Nyíregyházi ponttal kezdődött el az elődöntő első találkozója, de a csabaiak is hamar megszerezték első egységeiket, Mlinar támadása, majd Bodnár szemfüles ejtését követően - írja a csabai klub hivatalos oldalának beszámolója. Csabai előnyt mutatott az eredményjelző, Hollósy mester kénytelen volt kikérni első idejét. A folytatásban Medic pillanatai következtek, aki két óriási blokkot osztott ki, mely után tovább nőtt a csapatok közti különbség (5:10). Ezt követően a szabolcsiak játéka feljavult, és sikerült faragniuk hátrányukból, 12-nél már döntetlen volt az eredmény. Hullámvölgybe került a BRSE, Paul Bogdan cserékkel próbálta felrázni csapatát, Mlinar helyére érkezett Ivanovic. A Nyíregyháza lendületét ez sem lassította le, a hazaiak magabiztosan hozták az első szettet (25:17).

A második játszmát Perovic bombája indította útjára, majd egy nyíregyházi hiba után már 0:2 állt az eredményjelzőn. A Fatum hamar kiegyenlített, de Ivanovic támadása után ismét a BRSE-nél volt az előny. Hektikus volt a találkozó képe, a címvédő rendre elhúzott két-három ponttal, azonban a hazaiak mindig egalizálni tudtak. A Békéscsaba az etap hajrájához érve tartotta néhány pontos előnyét, de a címvédő nem tudta behúzni a szettet. Idegtépő küzdelem alakult ki, hol egyik, hol másik csapatnak volt szettlabdája. A horrorisztikus izgalmakat Perovic hibája zárta le, szélesre ütött labdája után a hazaiak már 2:0-ra vezettek.

A harmadik játékrészben a csapatok fej-fej mellett haladtak és felváltva szerezték a pontokat (3:3). A hazaiak egymás után több alkalommal hibáztak, majd Tálas szemfüles leütése négyre növelte a gárdák közötti különbséget (4:8). Hollósy László időkérése hasznosnak bizonyult, hiszen egyre csökkentett a különbség. Medic tett arról, hogy ne legyen ismét egyenlő az állás, majd a hazaiak találták el az antennát (7:10). A nyíregyháziaknak újra sikerült nagyobb hátrányból kiegyenlítenie (10:10). Ráadásul Paul Bogdan időkérése sem törte meg a házigazda lendületét, így a szabolcsiak átvették a vezetést (14:11). Innen azonban már nem volt visszaút, a Nyíregyháza 25:18-re zárta le az etapot és 3-0-ra nyerte meg a mérkőzést.

A szabolcsiak így 1:0-ra vezetnek az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban. Folytatás március 30-án 18 órától Békéscsabán.

Paul Bogdan: Sajnos semmi sem köszönt vissza az edzéseken gyakoroltakból, a nyitás és nyitásfogadás tekintetében. Kulcsszituációkban nem volt megfelelő a koncentrációnk, s ezt kihasználta az ellenfél. Gyökeres változásokra van szükség a szombati mérkőzésre, ahol természetesen hazai pályán, saját közönségünk előtt ki kell egyenlítenünk a párharcot.

 

További programok »

FEL