Röplabda: Csabai vereség Újpesten

2018. október 7. 12:33 | behir

A sikeres szombathelyi bemutatkozás után nem sikerült a hasonló folytatás a csabai röplabdásoknak. Kormos Mihály együttese három szettben szenvedett vereséget az Újpest ellen.

UTE - Békéscsabai Röplabda SE 3-0 (22, 21, 23)
Újpest, 500 néző V.: Mezőffy Zsolt, Szabó Péter

BRSE: Tálas (2), Glemboczki (2), Bodnár (5), Perovic (24), Mlinar (3), Medic (9). Csere: Molcsányi (libero), Pekárik (2), Szpin, Ivanovic. Szakmai igazgató: Kormos Mihály.

UTE: Paradzik (5), Bleicher (2), Valdez (13), Kovács (6), Crittenden (12), Souza (9). Csere: Lakatos (libero), Szűcs. Vezetőedző: Kántor Sándor.

Az eredmény alakulása: 1. szett: 8-4, 18-15, 25-22. 2. szett: 8-7, 18-16, 25-21. 3. szett: 4-8, 18-17, 25-23.

A teltházas rangadót az első bajnoki mérkőzését játszó házigazda kezdte jobban. Már négy egységgel vezetett az UTE, amikor Kormos Mihály kikérte első idejét, 8-4-es állásnál. Ez felrázta a csapatot, hiszen a BRSE tizenötnél utolérte jól és lelkesen játszó ellenfelét. Azonban elég volt néhány buta hiba és 18-15-öt mutatott az eredményjelző. Ezt követően Sofija Medic percei következtek, aki először egy centertámadásból, majd nyitásból volt eredményes. Erre reagálva a hazai vezetőedző kikérte az első idejét, 21-19-nél. A hazai csapat azonban sikeresen kivédekezte az ötszörös bajnok támadásait és megnyerte a mérkőzés első szettjét - írja a klub közösségi oldalának beszámolója (25-22).

A két csapat fej-fej mellett haladt a folytatásban, egyik gárda sem hagyta ellépni a másikat (8-8). A hazai időkérést követően az UTE kétpontos előnyt alakított ki, de Perovic bombáit ezúttal sem tudta hárítani a vendégek védelme és ismét egál volt az állás (12-12). Aztán ismét hullámvölgybe került a bajnoki címvédő, amit remekül kihasznált a hazai együttes és a második szettet is sikerült bezsebelniük. (25-21)

A harmadik szettben elején a BRSE négy egységgel is vezetett, de az UTE-nak sikerült faragnia a hátrányból és kiegyenlített.. Hosszú labdamenetek következtek, Kormos Mihály keverte a kártyákat, becserélte Pekárik Esztert, aki egyből pontokkal hálálta meg a bizalmat. Ezt követően Perovic bombázta a hazaiakat, de ezen az estén nem volt aki felzárkózott volna mellé. A hazaiak feljavultak és ismét vezetést szereztek (18-17). 24-20-nál négy mérkőzéslabdája volt az újpestieknek. Ebből hármat sikerrel hárított a címvédő, de a negyediket már nem és a hazai csapat nyerte a mérkőzést.

Kormos Mihály: Szoros mérkőzésen maradtunk alul, az újjáalakuló és jól játszó Újpest ellen. Megvoltak a lehetőségeink, de a rengeteg hiba megpecsételte a sorsunkat.

 

További programok »

Sport

Vasárnap kezdődik, augusztus 20-án Orosházára érkezik a Nemzeti Vágta

Az első, gyenesdiási előfutammal vasárnap kezdődik meg a Nemzeti Vágta idei versenysorozata, a döntő a tervek szerint október 10-11-én lesz a budapesti Hősök terén. Idén két Békés megyei helyszín került a programba: augusztus 20-án rendezik az Orosházi Vágtát, szeptember 12-én pedig Sarkadon a Viharsarki Vágtát.
11:57
FEL