Röplabda: A BRSE U17-es csapata hazai pályán szállhat harcba a bajnoki címért!

2023. április 16. 16:44 | behir.hu

A 2022/2023-as szezon sem múlhat el viharsarki utánpótlásdöntő nélkül, idén az ország legjobb U17-es csapatai népesítik be a Békéscsabai Röplabda Akadémiát – jelentette be a csabai klub.

A Szalayné Sebők Éva U17 Országos Bajnokság jelenleg a középszakasz hajrájánál tart, még négy forduló van hátra. A csabai klub legnagyobb örömére a Csányi Roland vezette BRSE Fehér csapat áll az élen, amely a középszakaszban továbbra is veretlen, és már négy fordulóval a vége előtt biztosította a helyét a június 2–4. között zajló hatos döntőben, de a Vasas, az UTE és a Szent Benedek Röplabda Akadémia látogatás is biztosra vehető az első nyári hétvégén, a maradék két hely viszont még kiadó.

A BRSE elnöke elárulta, hogy mindenképpen szerettek volna legalább egy szezonvégi tornát megrendezni.

– Több mint egy évtizedes hagyomány, hogy utánpótlásdöntőt rendeznek Békéscsabán. Idén a Magyar Röplabda Szövetség módosította a pályázati formát, mi pedig azok után, hogy egyeztettünk az edzőkkel, arra jutottunk, hogy egy országos finálét egyöntetűen szeretnénk elhozni az Akadémiára. A helyszínről minden szereplő és közreműködő is úgy beszélt mint országos szinten egyedülálló létesítmény, kiváló körülményeket tudunk biztosítani – fogalmazott Baran Ádám.

A klubvezető arra is kitért, hogy nem azért esett a választás az U17-es korosztályra, mert ott ennyire jól áll a csapat, inkább a menetrend és az időpontbeli tényező játszott fontos szerepet. Hozzátette, reményei szerint ebből a város is profitálhat.

– Bíztunk a sikerben, mert a tavaly nálunk megrendezett finálékat minden idők legjobbjának titulálták a szövetségen belül is. Örömteli, hogy június 2–4. között végül mi rendezhetjük az U17-es döntőt, ráadásul ezekre a rendezvényekre rengetegen látogatnak a városba. Fontosnak tartjuk a sportturizmust, ilyenkor Békéscsaba 30 kilométeres körzetében betelnek a szálláshelyek, úgyhogy ez nem csak a klub számára fontos esemény – tette hozzá.

Az is eldőlt, hogy a többi korosztályos lány döntőt Budapesten rendezik: az U13-as finálénak a Vasas (május 13–14.), az U15-ösnek az UTE (május 26–28.), az U20-asnak (május 19–21.) pedig a Budaörs lesz a házigazdája.

 

További programok »

FEL