Röplabda: A BRSE Jászberényben zárja a bajnoki alapszakaszt

Az alapszakasz A-csoportját megnyerő Linamar-Békéscsabai Röplabda SE csapata Jászberényben zárja a bajnoki alapszakaszt. Alberto Salomoni gárdája a szerdai találkozón hangolhat a két nappal későbbi Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóra.

Gyakorlatilag tét nélküli mérkőzésre készülhetne a Linamar-Békéscsabai Röplabda SE csapata. Az év utolsó bajnoki mérkőzése az alapszakasz zárásaként már nem hordozna magában nagy izgalmakat, ha csak a találkozó konkrét tétjét nézzük. A feltételes mód azért indokolt, mert a címvédő az alapszakaszt toronymagasan megnyerte ugyan, de a csabai lányok a jászberényi mérkőzés után két nappal még a Magyar Kupában is pályára lép a negyeddöntő visszavágóján. A mérkőzésnek így leginkább az a tétje a forma jó időzítésén kívül, hogy az együttes megőrizze a megfelelő hangulatot és a koncentráltságot.

A címvédő egy könnyed mérkőzéssel hangolt a dupla kihívásra. A Szombathelyi Haladás csak helyenként villantott fel valamit abból a játékból, amellyel nehézségeket okozott pár hete Dobi Edináéknak. Ezúttal alig egy óra alatt besöpörte a győzelmet a BRSE. A csabai alakulat pénteki ellenfelét könnyedén verte hazai pályán, ám ezúttal nehezebb dolga lesz majd a vendégeknek, hiszen a Jászberény nagy meglepetésre kikapott az előző fordulóban a Gödöllőtől, így minden bizonnyal fűti majd a javítás vágya a Deme Gábor együttesét.

A találkozó december 20-án, szerdán 18.30-kor kezdődik Jászberényben, a Bercsényi úti sportcsarnokban, melyet az M4 Sport élőben közvetít.

 

Forrás: BRSE

 

Megosztás:

Címke: , , , ,