Röplabda: A BRSE három győzelemmel zárta a hetet

A Linamar-BRSE együttese a két, budapesti Közép-európai Liga mérkőzés után vasárnap már bajnokin szerepelt. Gödöllőn a lehetőséget kapó fiatalok is bizonyítottak és a csabaiak 3-0-s győzelmet szerzett – számolt be a klub hivatalos oldalán.

 

Penta Gödöllői RC – Linamar-Békéscsabai Röplabda SE 0:3 (-13, -18. -18)

Gödöllő: Nagy K. 1, Lutter E. 3, Horváth P. 9, Lakatos, Hackl 4, Széles 7. Csere: Kovács A. (liberó), Tóth-Bagi, Vecsey 1, Tettamanti, Halla G. 2, Körtvélyessi. Edző: Grózer György

Békéscsaba: Petrenkó 5, Szedmák 7, Mlinar 11, Ivanovic 5, Pekárik 13, Bodnár 6. Csere: Szpin (liberó), Ludmán, Glemboczki 5. Vezetőedző: Alberto Salomoni

Harmadik meccsére készült a héten a BRSE, ezúttal Gödöllőn kellett bizonyítania a bajnoki címvédőnek. A vendégeknél ezúttal zömmel a tehetséges fiatalok kaptak szerepet, akik éltek is a bizalommal. Petrenkó Brigitta éretten irányított, míg Szedmák Réka átló poszton mutatta meg sokoldalúságát. Végig pályán volt hosszú sérülését követően Bodnár Dorottya, aki Dobi Edinát helyettesítette. A csabaiak esélyeshez méltóan, végig kontroll alatt tartották az összecsapást, így győzelemmel hangoltak a szerdai nyíregyházi MEVZA Cup rangadóra.

Alberto Salomoni: A mérkőzés nagyszerű alkalom volt arra, hogy a fiatalok lehetőséget kapjanak a bizonyításra. Örülök Petrenkó Brigi és a többi ifjú tehetség játékának. Szedmák Rékát kipróbáltuk átló poszton, itt is komoly lehetőséget látok benne. Az eredmény reális, de szeretnék gratulálni a Gödöllőnek is, ígéretes fiatalok vannak csapatukban.

 

Megosztás:

Címke: , , ,