Robotokkal ismerkedhettek az evangélikus gimnázium tanulói

2019. december 19. 10:14 | Hidvégi Dávid

Megismerkedhettek a robotok működésével a Békéscsabai Evangélikus Gimnázium diákjai. Az iskolát fenntartó Magyarországi Evangélikus Egyház megalkotta a digitális stratégiát, amelynek célja, hogy minél több elektronikus eszközt használjanak az oktatásban.

A Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium igazgatója elmondta: az iskolát fenntartó Magyarországi Evangélikus Egyház megalkotta a digitális stratégiát. Köveskúti Péter hozzátette: a program célja, hogy minél több elektronikus eszközt használjanak az oktatásban. A középiskola igazgatója beszélt arról, hogy az emelt szintű informatika órákon programozással ismerkednek a diákjaik. Köveskúti Péter úgy fogalmazott, hogy egy fizika szakkör részeként a robotika is megjelenik az oktatási intézményben, hiszen néhány lelkes fiataljuk robot építésbe kezdett.

– Nagyon fontos a robotika és az informatika tanításának frissítése. Ennek apropóján rendeztük ezt a kisebb robotika kiállítást, de emellett a diákok által készített játékprogramokat is bemutattuk az informatika teremben – részletezte az igazgató.

A RoboKaland technológia fejlesztője hangsúlyozta, hogy Békéscsabán üzemelnek, céljuk az innovációis újítások megszerettetése a gyermekekkel. Gajdács Krisztián hozzátette: igyekeznek a legmodernebb technológiát használni, például a SpaceX és a Tesla mikrovezérlői is megtalálhatóak náluk, amelyeket Elon Musk tervezett.

– A feleségemmel találtuk ki ezt a konstrukciót. A legnagyobb kihívás a gyerkőcökkel megszerettetni azt a fajta technológiát, amely az ökoszemlélettel és roboszemlélettel is összefügg. Nehéz mindezt úgy átadni, hogy értsék is – fogalmazott Gajdács Krisztián.

A gimnázium egyik tanulója elmondta, hogy fizika szakkörön maga is foglalkozik robotikával. Szatmári Donát hozzátette, a programozást alapszinten tanulják és saját játékokat is fejlesztenek.

– A játékok készítését az első félévben kezdtük el. A fizikatanárunkkal összeülünk minden péntek délután és az ő vezetésével dolgozunk ezeken – fogalmazott a diák.

Galéria

További programok »

Itthon

Másodjára is megrendezték a Diáksport Napot a Vízműben

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai immár másodjára szervezett diáksport napot a megye székhelyhez tartozó kollégisták számára. A 8 városi kollégium csapata a tavalyi évhez hasonlóan 7 különböző sportágban száll szembe egymással.
17:20
FEL