MHV Tomi workshopot tartott a RoboKalandnál

2024. január 5. 17:36 | Such Tamás

Bolla MHV Tomi, az MHV Corporation tulajdonosa, a műszaki tartalmak fenegyereke – a mérnök, akinek videóit milliók követik – vendégeskedett péntek délután a RoboKalandnál. Tomi a nyolcvanas évekbeli kütyükincseit hozta magával.

 

– Körülbelül másfél éve találtam rá Tomi egyik videójára – mondja Gajdács Krisztián, a RoboKaland apukája. – Örömmel állapítottam meg, hogy hasonló dolgokkal foglalkozik, mint mi, és milyen jó lenne a gyerekeknek bemutatni a munkásságát. Noha akkor nagyon elfoglalt volt, de mára sikerült tető alá hozni ezt a műszaki fórumot.

 

Galéria

 

MHV Tomi elújságolja, egy nagyrakás szintivel érkezett. A billentyűkön játszhatnak is a srácok, de ahhoz, hogy a házi zenekar összeálljon, néhány hangszert bizony meg kell javítani.

– Nem is a komponálás a lényeg – folytatja –, hanem hogy egy picit meglökjük a gyerekeket egy bizonyos érdeklődés irányába. Ha történetesen kimennek a bolhapiacra, ott hasonló műszereket tudnak beszerezni, amit otthon szerelhetni lehet. Lényeg, hogy el kell indítani őket valamely irányba.

Elmeséli, gyermekkorában ő is minden műszert – rádiótól a tévén keresztül a mosógépig – szétkapott, húsz év múlva pedig fejlesztőmérnök lett. Persze szülei jó sok ősz hajszállal fizettek a tanulóévekért.

 

További programok »

Kultúra

Az erődépítészet állt a határmenti múzeumi konferencia középpontjában

„A csabai kastély kutatása. Elődök és erődök – közös hullámhosszon” címmel rendezte meg a Munkácsy Mihály Múzeum a VII. Magyar-Román Határmenti Konferenciát, hétfőn. A tanácskozáson az egykori csabai kastély elhelyezkedésének meghatározása céljából végzett kutatások eredményeit is ismertették.
2024. május 27. 17:48
FEL